RSS Reader van Google gaat sociaal

Wat betreft ben ik nieuw in rss-readers en site volgen via rss-feed.
Pas vorige week na jaren lang ouderwets trouw al mijn favoriete te hebben geklikt en handmatig naar de sites en blog genavigeerd te hebben ben ik overgegaan op een rss-reader.
Ik had twee opties : een rss-reader softwarematig op mijn pc, of eentje online die ik overal ter wereld en mobiel kan raadplegen. De keuze was snel gemaakt en voor het laatste ben ik gegaan en uiteindelijk gekozen voor de Google-reader (wat anders?) het waarom is omdat ik het via mijn mobiel makkelijk kan lezen, hellemaal er voor gemaakt is en lekker snel laad.
En wat voor mijn nieuws was is, dat Google reader sociale functie aan zijn reader heeft toegevoegd, zo als dat je reactie en tag kan achter laten aan afzonderlijke items (het blog effect?) en als je iets bijzonder vind kan je met een druk op de knop het item delen met je Google-Friends, buiten nog de mogelijkheid om de Friends trend te volgen.

 

friend-trends

Het jammer is dat Google Friends nog niet echt is ingeburgerd, waardoor ik aldaar nog weinig vrienden heb en dus die trend niet kan volgen en weinig te delen heb, maar zo ver ik het kan overzien is het zeker een tool met veel potentie en uitbreiding mogelijkheden als het aansluiting kan vinden op andere sociale netwerken en meer mensen het zouden gebruiken.

igoogle-import

Met een paar muisklikken zijn als je rss abonnementen in Google Reader geïmporteerd, dus ook als alternatief te gebruiken.


7 gedachten over “RSS Reader van Google gaat sociaal”

  1. @ Edwin : Zo te zien werkt het al, ik ben je eerste 

    Maar Google, zo als gllogle ads als ze pas zijn aangemaakt duurt het even voor het gaat werken.

    @ Pascal Summer : Ik heb mijn echt op moeten verzetten om mijn oude gewoonte los te laten met het besef dat ik echt onpraktisch bezig was.

    @ GeenStaat : Daar zou je zo maar gelijk in kunnen hebben.

Reacties zijn gesloten.