Balkenende is bang voor China

Je kan van Balkenende alles zeggen. Ik denk dat hij de minst geliefde leider van Nederland ooit is geweest, tenminste, voor zo ver ik leef en mijn kan herinneren, maar het zijn tijden van economische crisis en ik denk niet dat Nederland nog een Chinees boycot boven het hoofd kan hebben, dat zou op zijn minst een genadeslag zijn voor de Rotterdamse havens, wat niet weg neemt dat Balkenende en lul blijft 🙂 Hoe veel banen zal het Nederland kosten als Balkenende de Dalai Lama ontmoet ?

‘Balkenende heeft slappe knieën’

De Telegraaf - ‎14 minuten geleden‎
AMSTERDAM – De Tibetaanse gemeenschap in Nederland verwijt premier Balkenende slappe knieën nu hij weigert de dalai lama te ontmoeten bij diens bezoek aan Nederland op 4 en 5 juni. “Balkenende zet zichzelf te kijk als een zwakke leider met een ernstig
Parool – NOS.nl – Trouw – NU.nl

Premier op matje om dalai lama

De Telegraaf - ‎2 uren geleden‎
DEN HAAG – Een woedende Tweede Kamer eist tekst en uitleg van premier Balkenende om zijn weigering de dalai lama te ontvangen als de geestelijk leider van Tibet volgende maand ons land bezoekt. De minister-president wordt deze week in de Tweede Kamer

3 gedachten over “Balkenende is bang voor China”

  1. De handel staat voorop, en is belangrijker dan mensenrechten, dat zie je maar weer.

    Nederland zou sowieso alle banden met china door moeten snijden, tot tibet vrij is.

    <abbr>Renesmurf’s last blog post..Toch wel</abbr>

  2. Ik weet niet of het echt getuigt van zwak leiderschap maar het is wel tekenend voor de stijl van leidinggeven van JP en zijn kornuiten. Handelsbetrekkingen zijn voor dit kabinet belangrijker dan idealistische doelstellingen. Maar is dit niet een terugkerend thema in de Nederlandse geschiedenis? Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er maar een enkeling in Nederland die een poging tot verzet wilde plegen tegen de Duitse bezetter. De gemiddelde Nederlander accepteerde het feit dat er een nieuw (Duits) bewind was, dat was goed voor de handel. In de tijd dat we een varende natie waren, was de Nederlander ook bereid om voor andere mogendheden te varen en te roven. En meer recent: het kabinet pompt tientallen miljoenen euri in banken die zichzelf weer daarmee verrijken. Dat de topjongens met dikke bonussen blijven strooien is geen probleem als de werkgelegenheid (handel) maar doorgaat.

    Kortom: het zit gewoon diep in de Nederlandse cultuur; handel gaat boven principes!! Daarmee zijn wij gewoon de Chinesen van Europa.

Reacties zijn gesloten.