Economisch Herstel ? NEE Bedankt !

Leven we nu in een recessie die nooit meer zal eindigen ? Economen en politici voorspellen en hopen dat de economie weer zal herstellen tot : “back to normal” Maar willen we dat ? is dat gewenst ?
De economische crisis is goed voor het milieu, we consumeren een stuk minder, waardoor er minder natuurlijke bronnen worden verspilt en minder vervuilen . Is dat niet een win win situatie ? Zo als er naar uitziet niet. De politiek en economie willen terug naar “back to normal”

“Back to normal” betekent : Dat duizenden weer gaan shoppen bij IKEA, de Bijenkorf, de Blokker en de Gamma. Dat ze hun Spacewagons weer volgooien met goedkope rotzooi die in China door onderbetaalde loonslaven in elkaar is geprutst. Het geeft niet dat het over 2 jaar stuk is, want het is dan toch uit en je wil wel eens wat nieuws. “Back to normal” betekent weer in het vliegtuig stappen en naar een godvergeten uithoek van de wereld vliegen om daar wat foto’s te maken en je klem te zuipen. “Back to normal” betekent enz. enz.

Dat is de politieke tegenstrijdigheid. Toen het economisch goed was werd de bevolking om de oren geslagen met allerlei campagnes en spotjes dat we slecht bezig waren, we moesten ons schamen en het kon zo niet meer verder en NU !?
En Nu moeten we weer meer gaan consumeren en vervuilen als ooit tevoren om de economie weer te stimuleren en het luchtkastelen weer op te blazen en in standhouden.
Tot nog toe is er nog geen enkel maatgeregel genomen die de oorzaak en het gevolg is van de crisis, was de financiële crisis niet het einde van de energie, voedsel, milieu, klimaat crisis ?
Zijn we in een tijperk beland van eeuwige crisis ? “Back to normal” is niet de oplossing, de politiek en het systeem heeft op alle punten gefaald en laat nu duidelijk zien dat het niet weet wat het moet doen om de wereld en de bevolking tegen zichzelf te beschermen en zelf verworden tot een gewetenloze, roofzuchtige entiteit.

Bron : ZapLog.nl

Een gedachte over “Economisch Herstel ? NEE Bedankt !”

 1. De wegwerpmaatschappij mag inderdaad niet terugkeren!
  Minder is niet erg; alleen wel voor diegenen die al weinig tot niets hebben.
  De zwakkeren in de samenleving, de chronisch gehandicapten.
  Het verschil tussen rijk en arm dat steeds verder groeit; dat baart me zorgen.

  Een stuk evenwicht, maar dan voor iedereen minder is geen ramp, liever gezegd lijkt me een weelde.
  Ik denk dat veel problemen dan opgelost zouden worden.

  Geertje’s last blog post..Lente in onze tuin

Reacties zijn gesloten.