Rookverbod in huis en auto waar kinderen bij zijn

Daar moet je in België voor zijn en hoe lang zal het duren voor het in Nederland komt ? Al vind ik wel dat kinderen schone lucht verdienen, dus ook alle vervoer die fossiele brandstof gebruikt ook verboden moet worden.

[poll id=”11″]

België overweegt rookverbod ouders thuis

Volkskrant - ‎19 uren geleden‎
BRUSSEL – België overweegt een rookverbod in huizen en auto’s waar kinderen zijn. Senator Patrik Vankrunkelsven heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend,

HierMagHetWel - De Standaard

7 gedachten over “Rookverbod in huis en auto waar kinderen bij zijn”

 1. De bemoeienis van de overheid – onder het mom van kinderbescherming – gaat wel heel ver met dit soort voorstellen. Ik wacht nog op een voorstel van Rouwvoet waarin controleurs in de slaapkamer gaan checken of je wel de juiste gezonde standjes aanneemt in bed als je zwanger wil raken. Genoeg is genoeg. Mag de christelijke maffia in Den Haag weer terug naar de kerk en weg uit het torentje?

  Mike’s Webs’s last blog post..Video: Wim de Bie als stripmaker

 2. Als je een verbod creeert, moet ie ook uitvoerbaar zijn. Dit kunnen ze toch nooit controleren?
  “goedemiddag, ik zie dat u thuis rookt. Wilt u nu de asbakken verwijderen en 150 euro betalen?!?”

 3. Ach, waarom ook niet. Moeten ze in Nederland ook invoeren.
  Denk er mar eens goed over na wat je kinderen aan doet door in hun nabijheid te roken.

 4. zijn ze nou helemaal besodemietert zeg als ze daar in NL over gaan wauwelen veroorzaak ik hoogst persoonlijk een riot! elke ouder weet wel wanneer die wel en niet kan roken, je blaast de rook van je peuk niet over je kind uit! klaar! en ik maak zelf wel uit of ik rook in mn eigen huis! mafketels big brother neemt wel HEEL ernstige vormen aan zo! waanzin!

  {-♥-}

  lia’s last blog post..Eigenheid

Maak mij blij en geef reactie :D