Verboden te linken naar Trouw en de Volkskrant

Auteursrechtwaarschuwing : Schending van ons auteursrecht wordt opgespoord en aangepakt.
Die 50 woorden kunnen ze gerust in hun r..t stoppen, maar het onderstaande passage van hun Trouw is best wel curieus te noemen:

Hyperlinken wordt als meer dan incidenteel beschouwd als op site meer dan tien hyperlinks naar deze site staan, en als vaker dan vijftig keer binnen een kalenderjaar een hyperlink naar deze site wordt aangebracht. U mag hyperlinks aanbrengen naar maximaal vijf artikelen per publicatiedatum op onze site.”

Snap jij het? Ik niet! Ben geen jurist en heel simpel van geest. En wat en nu gaat komen is een duidelijke waarschuwing dat u deze site met de naam madbello.nl gaat verlaten om te belanden op een hele gevaarlijke Trouw.nl site. U bent gewaarschuwd: Auteursrechtwaarschuwing Trouw.nl

Update 01: Trouw heeft de auteursrechtenjager Cozzmoss opdracht gegeven het copyright van de krant online te bewaken. webwereld.nl

Update 02: Gebruik van de titel de Volkskrant en/of artikelkoppen ten behoeve van linken of verwijzen is zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan tenzij gebruik wordt gemaakt van beschikbaar gestelde RSS-feed. de Volkskrant : Auteursrecht- en databankenrecht voorbehoud
En wat ik in update 02 heb gedaan is dus ook strikt verboden en strafbaar als ik het zo mag geloven. Kan iemand in mijn arm knijpen ?

Zou het echt zo zijn dat ik niet naar hartenlust meer mag hyperlinken naar die krant ?

Het laatste Trouw nieuws :

123456789

10111213141516171819

De rest van de links komt nog wel, nu even geen tijd meer ….

21 gedachten over “Verboden te linken naar Trouw en de Volkskrant”

 1. natuurlijk kan je niet verbieden dat en ander naar je linkt. dat is zoiets als verbieden dat ik een poster achter mijn raam plaats waar je de albert heijn kan vinden.

  technisch kan je het oplossen mt een mod_rewrite. maar de meeste partijen die kiekeboe willen spelen op het intenret (zoals de trouw) hebben geen idee over hoe en wat.

  nog absurder is dat ik dor een link te maken op MIN site volgens trouw instem met HAAR gebruikersvoorwaarden. Te absurd voor woorden.

 2. In Belgiรƒยซ komt het vaker voor dat het verboden is om te linken.

  Mijvoorbeeld naar de MIVB, over OV in Brussel:
  http://www.mivb.be/legal-terms.html?guest_user=guest_nl

  Infrabel, de belgische ProRail schrijft:
  In sommige gevallen is het toegelaten om een link te maken naar “Railtime”. Gelieve hiervoor contact te willen opnemen met Infrabel op hierboven vermeld adres.

  En ook de Belgische Spoorwegen willen kennelijk liever geen links: http://www.b-rail.be/main/N/legal/copyright/link/

  Kan je als webmaster eigenlijk wel verbieden om te linken? Kan je er aangiften tegen doen en erom vervolgt worden?

 3. hier de oude vorwaarden (niet eens opgemakt, rechtstreeks gecopied lijkt het uit ene word doc)

  http://www.flickr.com/photos/bertboerland/2963472661/

  vanzelf sprekend is het absurd dat trouw denkt at je linken kan vorkomen, beperken of strafbaar stellen. verder is het volledige onzin om te stellen dat als je een link op je eigen site opneemt, je instemt met de vorwaarden (die dus niet rechtsgeldig zijn).

  te slotte, trouw heeft ale rect om achter copyright schenders aan te gaan, en cozzmoss is het beste bedrijf om deze silo-gedachte werkelijkheid te laen worden. Maar ik durf te wedden dat er elke dag een foto staat op truw en haar subsites waar ze geen licentie vor hebben.

  Wedden dat dit binnen een maand ontdekt wordt ๐Ÿ™‚

 4. Ik denk dat het in de praktijk allemaal wel meevalt. Ik heb ’t idee dat ze vooral die online nieuwsdiensten willen aanpakken die links en rechts hun nieuws van krantensites bij elkaar sprokkelen. Weet even niet meer hoe die dingen heten, maar er zijn al eerder processen over geweest.

 5. @ Barry : Iets met de Orde der Transfomanten en mijn andere weblog http://www.spraakloos.nl, maar volgens mijn mag ik daar nog niet over hebben omdat de zaak nog lopende is, maar voor mijn als oud en eigenlijk niet meer de moeite waard om daar over te hebben.

 6. Ben nou wel heel benieuwd wat er toen was dat de politie bij jou op de stoep stond. Of mag je daar nog steeds niet over praten hahaha ouwe maffia baas ๐Ÿ˜‰

  Barry’s last blog post..Paalzitten

Reacties zijn gesloten.