Ik ben overgestapt op Google Chrome

Update 16-12-08 : Ik stap weer van Google Chrome af en ga het toch proberen met Fire Fox. De rede ? : Omdat ik nu deze weblog heb geüpgrade naar wordpress 2.7 en het niet meer zichtbaar is in Google Chrome, zelfs niet na het instaleren van Disable Canonical URL Redirection plugin, wel in explorer en Fire Fox, dus bij deze….

En dat was voor mijn ook heel onverwachts. Maar was zo verschrikkelijk zat van die haperende explorer 7 en waar aan het lag weet ik niet, maar de snelste oplossing was overstappen. FireFox had ik al geprobeerd maar kom mijn niet boeien, door als die extra dingen die je apart moest instaleren, uiterlijk en snelheid.

En Google zag ik dat het uit bèta was, dus waarom niet ? Kan niet anders zeggen dat het een zichtbaar snelle vlotte browser is. Het is even wennen, de werking en principe daar achter is totaal anders, maar zeer overzichtelijk.Wat ik wel mis is de permanente favoriete balk aan mijn linker kant van het scherm en het zoeken in favoriete moet ik even hergroeperen om het weer overzichtelijk te maken, maar dat is in Google Chrome geen probleem, daar heb je een prima bladwijzerbeheer, je hebt verschillende manieren om je favoriete in te delen en de start pagina laat gelijk een overzicht door jouw meest bezochte sites zien en het leukste voor mijn is dat het gelijk spellingcontrole uitvoert als je op het web typt.Vandaag bij toeval is mijn PC door oververhitting van de CPU gecrasht en bij het opstarten vraag Google Chrome of je het wil herstellen en in een klik zijn ruim meer dan 20 pagina’s in drie verschillende browser weer actief zo als je ze achter had gelaten.

Het is allemaal wennen. Maar kan niet anders zeggen dat het niet onprettig werkt en al na twee dagen bevalt mijn prima en vooral de snelheid waarmee pagina’s laden, bij het verversen zie je soms niet eens dat ze ververst zijn.Hier onder verder video uitleg en voor meer info moet je natuurlijk gewoon bij Google Crome zelf kijken.

Geen opdringerig downloadbeheer. Uw downloadstatus is te zien onder aan het venster dat u op dat moment open heeft.


Als u overstapt naar Google Chrome, kunt u beginnen waar u bent geëindigd en neemt u de bladwijzers en wachtwoorden uit uw bestaande browser mee.


Wilt u een bladwijzer voor een webpagina maken? Klik dan op het sterpictogram links op de adresbalk en u bent klaar.

 

U krijgt in Google Chrome een waarschuwing als u op het punt staat naar een webpagina te gaan die wordt verdacht van phishing of malware of die op een andere manier onveilig is.


Wilt u dat de webpagina’s die u bezoekt, niet worden opgenomen in uw webgeschiedenis? Kies dan de incognitomodus om privé te browsen.


Elk tabblad dat u gebruikt, wordt onafhankelijk uitgevoerd in de browser. Als een van de toepassingen uitvalt, blijven andere toepassingen gewoon beschikbaar.


kunt tabbladen eenvoudig en snel verslepen uit uw browser om nieuwe vensters te maken. U kunt verschillende tabbladen verzamelen in één venster of u kunt uw eigen ordening aanbrengen.


Maak gebruik van webtoepassingen zonder uw browser te openen. Met Snelkoppelingen laadt u direct uw favoriete online toepassingen.


Als u een nieuw tabblad opent, ziet u een selectie van de door u meest bezochte websites, de meest gebruikte zoekmachines, de pagina’s waarvoor u onlangs een bladwijzer heeft gemaakt en de tabbladen die u onlangs heeft gesloten.


Zoeken op het web. Webgeschiedenis. Adresbalk. Suggesties terwijl u typt. Al uw browsefuncties zijn ondergebracht in één zoekvak.


Update 01 : Er zitten nog hier en daar wat bugjes, zo als het editen van tekst in wordpress, Google Chrome heeft de neiging om alle html code bij mekaar te gooien zonder spaties, dat alleen als je een blog item aan het doen ben.
En bij Pivot zijn sommige pop-up schermen zo als link toevoegen blanco, maar voor de rest werkt het zo ver ik kan zien prima, ben nog niet veel echt irritante dingen tegen gekomen waar ik niet mee zou kunnen leven.
Google Chrome bespaart mijn een hoop tijd en irritatie tot nog toe.

10 gedachten over “Ik ben overgestapt op Google Chrome”

  1. Madbello, ik ben weer terug. Een paar dinggen zijn anders, maar er ontbreekt nog veel aan. Het scrollen gaat niet fijn. Het muiswieltje werkt niet.De favorieten kan ik niet op volgorde krijgen en hij reageert niet op alle programma’s van Microsoft.

  2. Hallo allemaal. Ik moet zeggen dat als je zo wie zo tevreden over je eigen browers ben, vooral zo laten, als ik zelf geen problemen er mee had dan was ik zeker niet over gestapt.

    Het werkt echt razend snel, maar met het editen van je wordpress item laat het zeker wat steken vallen, zo als de html code en tekst gewoon alles bij mekaar pakken zonder alinea’s met tussen ruimte en dat is voor mijn best bezwaarlijk, maar misschien komt daar verandering in.

  3. Ik gebruik Chrome al een tijdje als 2e browser (naast Firefox). Vond dat er zeker potentie in zat. Nu ze uit beta zijn ga ik hem waarschijnlijk wat intensiever gebruiken.

  4. Je bent lekker enthousiast in iedergeval! Ik gebruik Firefox en soms IE7. Ik wacht in iedergeval tot de bugs eruit zijn in Chrome en wie weet ga ik ook wel over.

  5. Had het ook geprobeerd maar ook eraf gegooid – ben al gewend aan firefox ipv IE maar soms heb je weer IE nodig voor sommige websites.

  6. Okay Madbello, ik heb jouw raad opgevolgd en Google Chrome geïnstalleerd. Zo op het oog ziet het er mooi uit. Ik probeer het en als het bevalt en ik geen gesputter krijg van de rest van de familie, dan blijft het.

  7. Ik heb het er weer afgegooid, maar heb het ook niet echt de tijd gegeven er aan te wennen. Wie weet ooit weer.

Reacties zijn gesloten.