Blog Action Day 2008 Poverty

Blog Actie Dag 2008 Armoede. Armoede zit tussen je oren en het word tijd dat we de geestelijke rijkdommen herontdekken. Terug gaan naar de simpelheid van het leven van de pure ziel. Ik vind zo’n actie moedig en op zijn minst misplaatst, te bedenken dat die armoede vaak en deel in stand word gehouden door handelsbarrières gecreëerd door onze gekozen politiek, dit is heel simplistisch gesteld voor een ingewikkeld onderwerp, maar waarom zou ik maar een cent daaraan bijdragen ??? De wetenschap dat 80% van ontwikkeling en goede doelen belanden op Zwitserse bankrekeningen en ook niet ter spraken is gekomen wat er met als het geld is gebeurd die caritatieve instellingen hebben belegd.
Het is gewoon verdampt in het niets, kijk maar naar de overheden die ons geld in het buitenland hebben gestald, het is ook lucht geworden en je hoort nooit waar het geld is gebleven, iemand moet het toch krijgen lijkt mijn. Als geld een illusie is voor mijn ook armoede een zelf gecreëerd illusie. Iedereen weet dat er op deze wereld genoeg voedsel is voor iedereen en toch gaan die mensen dood van de honger en laat vooral zo’n honger lijdende armoezaaier niet aan onze grens komen op de hoop op een betere toekomst. We zijn allemaal incluis ik een stelletje hypocrieten die het systeem van armoede in stand houden.

blog-actie-dag-2008-armoede.JPG

Voel niet je persoonlijk aangesproken, dit is een generalisatie naar de wereld politiek toe. Nederland zal best de braafste jongen van de klas zijn, maar zo lang deze systeem en globalisatie in stand word gehouden zal armoede blijven bestaan. blogactionday.org/NL

3 gedachten over “Blog Action Day 2008 Poverty”

  1. Materieel noemen we het in de westerse cultuur “rijkDOM”, geestelijk noem ik het “verlicht”. Je kunt je jezelf afvragen welke van deze twee uitersten het beste is? Ik ga voor verlichting en het materiële is voor mij van minder belang. Zolang ik maar liefde, brood en drinken heb…

  2. Het is allemaal gebakken lucht, en daarom heb ik vandaag niets geschreven in tontext met deze actie. Ik ben wel gevraagt voor een nieuwe maatschappij gerichte site te gaan schrijven, en dat ga ik doen. Verder draag ik mijn steentje wel bij denk ik..

Reacties zijn gesloten.