30 Miljoen Onnodige Doden

eendagskuiken.jpg

Apocalyptische doodstrijd in de menselijke voeding wereld. Elk jaar worden zo maar 30.000.000 eendagskuikens in Nederland zo maar dood gemaakt, plat gewalst omdat ze geen eieren kunnen leggen. Het zelfde of een man een baby niet kan baren. Jaarlijks worden 30 miljoen haantjes vernietigd omdat ze later geen eieren kunnen leggen, ik kan mijn bijna niet voorstellen dat dit leven even goed zou kunnen door groeien om de mensheid te kunnen voeden. Maar om het even en andere is dit niet minder dan zinloze massamoord en vast het afval van 30 Miljoen eendagskuikens  goed genoeg is om te worden gebruikt om snoepjes, gelatine en voeder voor ander dieren gebruikt en zo gaat het een en andere hand in hand aan het andere. Lees het hier verder : Onderzoek naar alternatieven doden eendagskuikens Het woord alleen al : 1 EENdagsKuiken 🙁

2 gedachten over “30 Miljoen Onnodige Doden”

  1. ZO ziek!
    Als nu iedereen eens de bioindustrie links liet liggen en zijn vlees haalde bij de bio-dynamische slager..! Beesten die weliswaar ook voor voeding bestemd zijn, maar wel diervriendelijk leven, volop de tijd krijgen om te leven, diervriendelijk worden geslacht, dicht bij huis en niet half Europa door naar het slachthuis. Niet volgepompt met rotzooi.
    Is dat duurder? Ja, dat is duurder. En dat is beter voor jezelf en beter voor de dieren. De kwaliteit is bovendien VELE malen beter. Dan eet je maar wat minder vlees en als je het doet,kwalitatief hoogstaand.
    Met alle opmerkingen over “grotere kans op dierziektes” heb ik niks.Honderden zoniet duizenden jaren hebben de mensen ‘biodynamisch’ vee gehouden en dat heeft ons kennelijk goed gedaan. Terwijl het aantal ‘welvaartsziektes’ en allerlei vage aandoeningen hand over hand toenemen naarmate onze voeding verder verziekt. Toeval?
    Er is GEEN ENKEL excuus voor het gebruik van bioindustrieel vlees.

  2. Triest zoals we met onze dieren omgaan maar elk jaar 30 miljoen vroege kraaiers erbij is ook weer zo wat. Doodmaken moet kunnen maar dan wel op een ‘diervriendelijke’ manier (doodmaken op een diervriendelijke manier klinkt gewoon niet goed natuurlijk…) *zucht*

Reacties zijn gesloten.