Elke Nederlander betaald 250 euro aan Fortis

Dit is even snel berekend als je alle zieken, gehandicapten, asielzoekers, werkelozen, kinderen en bejaarden meerekent, dus +/- 16.000.000 inwoners die 4.000.000.000 euro moeten betalen aan een luchtkasteel (Fortis) Gelukkig kunnen banken tegenwoordig uit het niets geld bij laten drukken, dus uiteindelijk zijn die 4 miljard ook maar niets meer of minder dan pure luchtvervuiling en altijd goedkoper dan 25.000 uitkeringen, spaarders en verloren pensioen gelden tegemoet te komen. Maar had ik op Prinsjesdag niet gehoord dat de pot leeg was ? Ben benieuwd waar minister Bos het geld vandaan haalt en wie hier voor zal moeten boeten, aangezien als je alle zieken, gehandicapten, asielzoekers, werkelozen, kinderen en bejaarden daar weer van aftrekt, dan zullen een handvol mensen overblijven die echt de rekening zullen moeten betalen en niet zo gek als elke belastingbetaler zo maar deze jaar een aanslag krijgt van 1000 euro of meer: Lees het verder : Staat redt Fortis van ondergang

Willem Middelkoop over de Financiële Crisis bij Pauw en Witteman. 26 sept


8 gedachten over “Elke Nederlander betaald 250 euro aan Fortis”

  1. De minister is maar een mens en geen beroeps econoom en politicus die vooral niet de naakte waarheid kan gaan verkondigen en waarschijnlijk een marionet van adviseurs en advies commissies die andere belangen nastreven.

  2. In navolging van mijn eerdere post op dit onderwerp; vandaag is bekend geworden dat bij de aankoop van ABN AMRO na de verklaring van geen bezwaar tot overname door minister Bos pas bekend geworden is dat de balans van Fortis hier-en-daar wat problemen had. Ik ben geen accountant maar het lijkt me toch een rol van de overheid om voor een grote overname te controleren hoe de balans van het bedrijf die het overneemt eruit ziet voordat je toestemming geeft tot overname? Of gelooft de minister van finaciën “the big corporate world” op hun blauwe ogen?

  3. Gaaf deze ontwikkelingen, ik dacht dat de Nederlandse Bank (DNB) toezichthouder was op alle zakenbanken, dus ook Fortis?
    Je zou bijna gaan denken dat DNB bewust tekort geschoten is in haar toezicht om later ook van Fortis een staatbedrijf te maken. Gaat bijna op nationalisering van de bankbedrijven lijken? Maar dit zal wel weer een zogenaamde conspiracy gedachte van mij zijn? Alle ontwikkelingen van de laatste tijd berusten op toeval en toeval bestaat….wel? In ieder geval, als Fortis zo doorgaat neemt iedere Fortisklant zo veel mogelijk € 250,- op, om in ieder geval zijn eigen valuta te redden. Blij dat ik mijn rekening vorig jaar al heb gecancelled toen ze ABN overnamen 😉

  4. Wat een onzin. De staat sluit een nieuwe lening af voor dit bedrag, wat dus bovenop de staatsschuld van de huidige ongeveer 200 miljard komt. Hier merk je als belastingbetaler niets van en je gaat ook niet meer belasting betalen door deze actie. Het is juist goed dat de regering ingrijpt: met een bank die omvalt ben je veel verder van huis doordat heel veel Nederlanders dan hun spaarcenten kwijt zijn, waardoor ze minder uitgeven en waardoor de economie dus helemaal een flinke klap krijgt.

    Uiteindelijk ben je met deze actie van de staat dus minder geld kwijt dan dat je kwijt zou zijn zonder deze actie.

Reacties zijn gesloten.