Minister Donner = Bedreiging Democratie

opiniepeilingen.jpgDonner strak door de bocht. En nog eens minister van Sociale Zaken. Hoe sociaal kan het zijn om opiniepeilingen een bedreiging voor de democratie te vinden ? Zelfs dat willen zij niet meer horen en zien, het volk mag niet gehoord worden al zullen opiniepeilingen inderdaad en vaak niet altijd maatgevend voor een hele bevolking zijn. Maar de stem van de bevolking in een referendum word uiteindelijk ook niet meer naar geluisterd als het gaat om de Europese Grondwet. De toon is gezet en de richting is duidelijk : Opiniepeiling is bedreiging democratie’ NRC.nl

2 gedachten over “Minister Donner = Bedreiging Democratie”

  1. Het wordt steeds meer tijd voor revolutie, vind je niet? Maar nog eeven en de hele financieële wereld (overigens de schuld van de vrije markt) stort in, en dan worden velen burgers eindelijk wakker..

  2. Je zult het misschien raar vinden klinken maar ik ben het met Piet Heijn eens?! Zijn kritiek richt zich voornamelijk op onderzoeken die qua vraagstelling suggestief zijn. Voorbeeld vraag: “Ziet u geen gevaar in het beleid van het kabinet?” Het antwoord zit al in de vraag en daarom is de vraagstelling in de basis al niet goed en zeker onderzoeken die op suggestieve vragen gebaseerd zijn, kunnen direct in de prullebak.

Reacties zijn gesloten.