Demonstratie : Volksopstand 2008

De grote Volksopstand2008 demonstratie tegen de privacy verloedering gaat plaatsvinden op

11 Oktober 2008

ZATERDAG 11 OKTOBER 2008

op het Plein in Den Haag. Lees verder : volksopstand2008.nl

11 gedachten over “Demonstratie : Volksopstand 2008”

 1. De kunst is ook om net aan de goede kant van de regelgeving te zitten. Bijvoorbeeld: we vinden een aantal E-mail adressen of telefoonnummers van overheidsmensen die zich bezig houden met opsporingsonderzoek via het tappen van de telefoons. Deze worden gepubliceerd of doorgemaild met het verzoek om allemaal deze lieve mensen succes te wensen met hun goede werk. Stel dat er dan zo’n 10.000 mensen mailen of bellen? Dat soort ludieke acties zijn niet strafbaar?

 2. Ik denk dat we dat gevecht gaan verliezen en denk niet dat de burger net zo veel technische middelen zal hebben om daar mee te concurreren en wij als kleine man dubbel zo strafbaar.

 3. Madbello; ik ben zeker vóór iedere vorm van actie tegen het steeds verder afbrokkelen van de wetten op privacy van de burger. Zelfs de directeur van het College Bescherming van Persoons-gegevens, de heer Kohnstamm, pleit regelmatig voor het respecteren van de privacywetgeving alleen dat doet de Nederlandse politiek en alle onderliggende overheidsdiensten meestal niet!! Ze smullen van alle technische mogelijkheden die er zijn en gaan met enige regelmaat over de juridische scheef. Alleen daarom al pleit ik voor hardere acties dan een bijeenkomst?! Gewoon terugpakken met eigen middelen, dus ook van hen privacygevoelige informatie opsporen en deze eventueel bekend maken. Behandel anderen zoals jezelf behandeld wenst te worden, geldt ook die kant op?

 4. @ SirCumSized :Als ik het zo lees dan heeft Nederland, Europa en de rest van de wereld totaal geen kans meer. Niets doen is geen optie en een digitale stem doet geen pijn.
  Of het wat zal uitrichten en of het aanslaat is afwachten, ik verwacht er ook niet meer veel van, maar ik zal bijna zeker gaan. De techniek en 9/11 hebben inderdaad privacy dood gemaakt, maar je kan wel grenzen stellen en daar op wijzen, nu hebben nog weinig last van, maar het gaat stapsgewijs steeds verder gaan en daar moet een halt toegeroepen worden.

 5. Ben het helemaal met Barry eens dat dit soort theekransjes voor het Binnenhof alleen maar effect hebben op een gevoel van saamhorigheid bij de actievoerders, verder levert het geen toegevoegde waarde op. Acties zoals het vrijgeven van privacy-gevoelige informatie van bijvoorbeeld de topambtenaren en beslissers van dit land zal m.i. meer zorgen voor een openlijke discussie hoever we willen gaan met het inleveren van onze privacy? Overigens is er volgens mijn bescheiden mening allang geen privacy meer? Die is gestorven op 9/11 en de “war on terror” die volgde, heeft het hebben van iets van privacy op de achtergrond geschoven.

 6. @ Madbello : ja hoor gaat denk allemaal wel goed komen deze vakantie. Ach en die miljoenen maken mij denk ook niet heel veel blijer hoor, heb liever dat ik gewoon weer normaal me ding kan doen. Ja ben benieuwd ook naar die gast zijn italiaanse neefje, schijnt ook zo’n door gedraaide hooligan te zijn. Ja misschien is het wel een echte “cosa nostra” hahaha.

 7. @ Mo : Volgens mijn gaat het meer over privacy, maar het is inderdaad een pokkeeind van daar vandaan, als ik tijd heb zal ik het voor je filmen 😉

  @ Barry : Het klink allemaal niet best, in de VS had je nu een miljoenen schade vergoeding gekregen, maar zo te lezen ga je een goddelijke vakantie tegemoet, nu nog een beetje zon en een zak pijnstillers.

 8. Whahaa me verwondingen, nou gistermiddag weer terug naar het ziekhuis geweest voor foto’s te laten maken van nek en schouder. Dus moet nu even afwachten op de uitslag. Zit in iedergeval niet goed want als ik me hoofd beweegt hoor je steeds knak knak. Voor de rest ja nog wel bont en blauw wel. Maar maandag ga ik even lekker 5 dagen weg gezellig met me meisie in een huisje op de veluwe. Schijnt dat ze daar een heerlijk subtropisch zwembad hebben met bubbelbaden dus kan ik lekker chillen daar. Morgen dus ook niet naar Ado – Az want heb geen zin om daar met pijn te gaan zitten tussen een stel ophol geslagen gekken. Dus ik ga het lekker met een paar vrienden voor de buis kijken 1 iemands neefje komt uit italie en was helemaal blij dat hij ado kon zien spelen op tv. Hij is een groot Juve fan en aangezien dat dat een vriendeclub is van den haag word het toch heel gezellig zo in de woonkamer!!!

 9. Ik ben het wel een beetje met Barry eens. Ik lees op de site en ook op de hyve wel dat het een spectaculaire dag gaat worden, heel mooi, maar ik zit niet te wachten op sprekers die het allemaal zo goed weten en muziek. Heel gezellig allemaal, maar iets concreets mag toch eindelijk wel eens. Als je op het forum vragen stelt over het rookbeleid kunnen ze daar eigenlijk niets over zeggen. Ik bedoel maar te zeggen, volksopstand, het woord geeft aan dat je in opstand komt tegen betutteling en dan is het niet een kwestie van alleen gezellig samen zijn. Ik weet dus nog niet of ik ook naar Den Haag kom. Het is een aantal km. reizen voor mij en het moet de moeite waard zijn.

 10. Kom op Barry, niet zo negatief, als niemand wat doet dan zal er ook niet gebeuren 😉

  Hoe gaat het met je verwondigen, gaat het een beetje ?

 11. Gewoon weer zo’n nutteloze actie, wanneer zien mensen nou is in dat normale acties in dit land geen zin hebben :S ?

Reacties zijn gesloten.