Large Hadron Collider

Is dit het einde van de wereld ? Prachtige foto’s trouwens. En of het enige nut zal hebben moeten we nog afwachten, maar de belastingbetaler is in ieder geval 5.000.000.000 euro’s armer, maar wel een schitterde fotoreportage van deze mensetende draken en zwartgaten producerende monsterlijke maschine : boston.com/bigpicture/the large hadron collider
UPDATE 1 : ‘Kleine problemen’ bij opstarten deeltjesversneller
UPDATE 2 : De wereld staat nog niet stil en alles staat er nog, hier het laatste nieuws in de pers over de Large Hadron Collider. Altijd lachen met GeenStijl : START Large Hadron Collider en als je echt wanhopig bent ga je de wikipedia lezen : Large Hadron Collider
UPDATE 3 : Meisje pleegt zelfmoord uit angst voor zwart gat : NU.nl

Hier kan je zien wat er zou kunnen gebeuren als echt fout gaat met de large hadron collider

Lees ook : 11 September 2008 = Het Einde van de Wereld

22 gedachten over “Large Hadron Collider”

 1. @ Johan : Als jet het nieuws een beetke gevlogd hebt, is volgens mijn dat Large Hadron Collider nog steeds stuk en het gaat ook een hele tijd duren voor het gemaakt is.

 2. Wat heeft dit soort onderzoek ons nu opgeleverd? Uit de vele voordelen geef ik er 2 aan:
  1. Foto’s gemaakt met PETscanners in ziekenhuizen kunnen kanker in een veel vroeger stadium aantonen. Behandeling van kanker is daarmee vroegtidiger en daardoor effectiever geworden.
  PETscanners werken met antimaterie: positronen, de antideeltjes van elektronen. Knap toch van die deeltjes geleerden!
  2. Het internet! Jazeker, bij CERN waar nu de LHC (Large Hadron Collider) deeltjes versneller staat is voor de gigantische gegevensstroom het internet ontwikkeld. Mooi mee genomen voor ons, toch. Hoe had anders dit hele onderwerp op madbello kunnen verschijnen?

  Nou niet meer zo negatief over die geleerden. Ze zijn echt niet zo gek dat ze onverantwoorde risico’s nemen, hoor!

 3. Denkte nu echt da er zwarte gaten ontstaan die ons gaan ‘opzuigen’?
  Echt niet! Der zullen wel kleintjes ontstaan, maar die verdampen bijna even snel als ze zijn gekomen. Dit is allemaal gwn een ‘mythe’, en goedgelovige mensen denken nu da de wereld vergaat.. Zeiden ze dat ook ni in 2000?..

 4. Hallo denk eens naar,
  wie neemt er nu zo’n risico?
  willen we worden opgeslokt?
  NEE DANKJE.
  Dan hebben ze nog niks aan het onderzoek.
  Neem niet zo’n gevaarlijke risico’s !

 5. Het gaat er voor hen niet om om zwarte gaten te maken, ze willen de situatie (net) na de oerknal ‘imiteren’, om te kijken hoe het heelal echt is ontstaan. En het KAN zijn dat er zwarte gaten vrijkomen, maar die kans is zo goed als nihil.

 6. Ze zeggen allemaal “het start op 10 september”maar ze zetten er nergens bij hoeláát dat ding aan gaat. Wie weet dat toevallig of waar kan ik dat vinden?

 7. Na het zien van dat apocalyptische filmpje en de reactie van Dawolf krijgt het waanzinnige nummer van de topband Muse “Black Holes and Revelations” een hele nieuwe dimensie?

 8. Ik kan het niet helpen, ik vind dit een PRACHTIG einde van de wereld! Er is ook veel te zeggen voor de gristelijke versie, met die apocalyptische ruiters en al dat bloed en die plagen en alles, maar dit is… stijlvol!
  Turn it on, we’ll see!

 9. @ Barry : Ik ook maar sommigen denken echt dat het dan echt mis zal gaan als de potentie van dit apparaat op 100% gezet word 😉

 10. Het is echt een onwijs mooi apperaat, vraag me alleen af wat ze er mee willen. Zwarte gaten maken 😀 . Ben echt benieuwd als dat ding eindelijk aan gaat

Reacties zijn gesloten.