Stoppen met Roken week 4 & 5

Het leven begint dragelijk te worden. Het is niet meer zo dat die obsessie je de hele dag achtervolgt, al zijn er wel een paar momenten waar je naar herinnerd word, zo als je de deur uitga onbewust je broekzak voelt om te checken of je shag bij me heb en laat staan dat mijn liefje nog steeds rookt. Opzicht heb ik daar niet echt last van en het voor mijn niet extra moeilijk is omdat zijn sigaretten rookt van het merk Davidoff en dat vind ik echt niet te puimen, maar wel zo dat al ze zelfs op balkon gaat staan te roken die geur door het hele huis is te ruiken en het gezellig samen zijn na het werk met een drankje en peuk zit er niet meer bij en je zal altijd zien dat de rook altijd naar die gene toe gaat die niet rookt. Al moet ik zeggen dat ik de afgelopen maand, wonder boven wonder hellemaal geen verjaardag, feestje of visite heb gehad en maar goed ook. Op het moment heb ik echt het gevoel dat ik het aan zal kunnen en mijn gevoel zegt dat ik nu echt ben gestopt, voor altijd, maar zo als Jens zegt :
Na 30 dagen heeft het monster der verslaving zich van pantservoertuig omgedoopt tot sluipschutter; minder zichtbaar en iets van zijn brute kracht verloren – het uiterlijk vertoon is afgezwakt – maar niettemin moet geen vergeten dat een goed-geplaatste kogel nog altijd uiterst effectief kan zijn.

De stand van zaken is dat ik nu 28 dagen ben gestopt op 14 Juli als ik mijn niet vergis, 56 euro bespaard en ongeveer 700 peuken niet gerookt en zo als Amnes zo leuk berekend heeft : Je hebt inderdaad veel en veel meer tijd over.
Ik heb het in een oud dagboek bericht eens berekend voor mezelf. Ik had in 20 dagen reeds 360 sigaretten niet gerookt
360 sigaretten*4 minuten = 1440 minuten
1440 minuten / 60 (om in uren te bereken) = 24 uur.
Een hele dag roken na 20 dagen…

Voor het geld hoef je niet te stoppen met roken. De tegenstelling als je stopt met roken is vaak dat je dan ook gezonder gaat eten, terwijl je als roker het meer nodig zou hebben, maar in mijn geval koop en eet mijn hellemaal gek aan fruit en bijna 10 keer duurder dan roken en laat staan als je nog eens zou inschrijven bij een sportschool en een paar keer per week gaat zwemmen.
Dit was week 4 met eerste maandag in week 5. de eerste weekend van de vakantie is als een tornado gevlogen en hopelijk gebeurt het niet voor deze komende 3 weken, buiten regen het en de kids hebben voor vandaag een pyjama dag afgedwongen en alweer de nieuwste nintendo spelletjes voor ze aan het downloaden, dus straks zijn ze lekker zoet.
Ook de afgelopen 4 weken lezen ?

8 gedachten over “Stoppen met Roken week 4 & 5”

 1. Ik blijf genieten van lucht vrijheid en de tijd die je extra hebt kun je nuttig besteden met sex, hahahah :>

 2. Eens komt er een dag dat je niet meer nadenkt over hoeveel dagen je niet meer hebt gerookt: dan ben je wéér een stap verder..;)
  Knap van je Mike! Houd vol, je kunt het.

  ( bedenk áls je zin hebt in een peuk dat dan alle dagen dat je tot nu toe niet gerookt hebt helemaal voor niets geweest zijn ;))

  * houd duim omhoog*

 3. Tering zooi ben echt benieuwd wat dan onderzoek nou is. vooral omdat je nu zegt na de moordaanslag. Je bent stiekem echt een van de mafia he Bello 😀

 4. @ Barry : Wie zegt dat ik het illegaal aan het downloaden ben 🙂 zo lang je het niet aanbied.
  Dat onderzoek is na de moordaanslag vol aan de gang en ik heb beloofd mijn mond te houden tot na het onderzoek 😉

  @ Mo : Eerder complimenten voor mijn liefje die mijn nog kan verdragen, tja, over dat gezonden is natuurlijk heel persoonlijk maar las het ook van een paar andere webloggers, buiten dat ik mijn werkelijk afvraag of al dat bestraald en bespoten fruit wel zo gezond is 😉

 5. Hee, klasse dat je het volhoudt zeg, complimenten. Maar eh…ik ben het hier niet mee eens: “De tegenstelling als je stopt met roken is vaak dat je dan ook gezonder gaat eten”

  Ik rook en eet gezond, d.w.z. alles van de schijf van vijf en niets teveel. Dus alles plantaardig, meestal eet ik vegetarisch, veel groenten en dat met vitaminebehoud, dus knapperig en niet fijngekookt. Ik denk dat het juist over het algemeen (dus uitzonderingen daargelaten) zo is dat wanneer men stopt met roken, juist gaat snoepen.

  Gezond eten heeft m.i. dan ook niets met roken te maken.

 6. Gaat goed man dat stoppen met roken 😀 . Niet echt handig om op het einde te zetten dat je fijn de nieuwste nintendo games aan het downloaden ben, je werd toch al door de COPS in de gaten gehouden?

  Trouwens je hebt nog steeds geen stukje geschreven over het bezoek van onze blauwe vrienden 😉

Reacties zijn gesloten.