Stoppen met Roken Dag 7 & 8 (Zyban)

Ik heb mijn eerste weekend zonder rook overleefd en dat met de kids in huis die het moesten ontgelden. Mijn drempel ligt beduiden lager, kan minder hebben en ben een stuk strenger. Bewust of onbewust ben ik toch de hele dag er mee bezig, het euforische gevoel is weg en heb mijn er neergelegd dat ik niet meer rook. Voel ik mijn beter ? NEE ! Buiten dat ik hellemaal geen ontwenningsverschijnselen heb gehad speel het bij mijn meer psychisch, het onverzadigbare gevoel naar iets en naar meer om even achtergelaten te worden met een leeg gevoel. Heb geen weegschaal maar ben vast een paar kilo aangekomen, mijn stoelgang is ontregeld en mijn huid is geïrriteerd. Ik neem het maar voor lief en gebruik het niet als smoes om terug te vallen en na een week heb ik elke ochtend voor ik de deur uitga het automatisme om in mijn linker broekzak te voelen of ik mijn shag en aansteker bij me heb, niets erger dan op je werk aan te komen een geen rookwaar bij je hebben, zelf mijn broekzak voelt nu leeg aan. Het klink allemaal erger dan het is en hou wel van een potje overdrijven, maar het zijn wel kleine bevliegingen en momenten die je meemaakt en vast leuker dan alleen maar te vertellen dat het uistekend gaat, ja toch ?

stop-met-roken.gif

Dit is natuurlijk niet mijn eerste stop poging. In het verleden heb ik in mijn naïviteit van alles geprobeerd, nicotine kauwgum en pleisters, de bijbel van de stopper van Allen Carr natuurlijk en het meest smerige middel die in de handel is : Zyban Bupropion ( bupropionhydrochloride ). In alle gevallen waren de stop pogingen niet echt een succes en zeker niet meer dan een paar maanden volgehouden, waardoor je natuurlijk leert wat de valkuilen zijn die je aanzetten om weer te gaan roken, dus ook een mislukking heeft zijn positieve kant. Maar het Middel om te stoppen met roken die alleen via dokterrecept te verkrijgen is : Zyban heeft mijn het meest verbaast. Wat een troep is dat, je moet het dagelijks innemen en wat ik mijn er nog van kan herinneren zou het na twee weken moeten gaan werken. Terwijl ik nog rookte voelde mijn stemming anders worden, na een paar dagen was het gras groener en bijna lichtgevend, kleuren waren feller en donkerder, eten was niet meer smakelijk, de smaak van de sigaret werd inderdaad anders, wat matter en minder lekker, maar dan nog niet vies genoeg om daarmee te stoppen, uit ellende ben ik wel er mee gestop (2 a 3 maanden) en mijn Zyban ”kuur” afgemaakt, maar ! Ik kan wel stellen dat Zyban wat met mijn gedaan heeft. Tijden de kuur werd ik neerslachtig, lustloos en zelfs depressief, op het moment zelf heb je het misschien niet in de gaten en de maanden daar na ook niet. Maar achteraf kan ik zeggen dat ik sinds Zyban heb gebruikt nooit meer de oude Mike ben geworden. Het heeft een litteken achterlaten in mijn ”persoonlijkheid”, mijn vrolijkheid en spontaniteit zijn verdwenen, kijk achterdochtig naar mijn buitenwereld, een continu in de hand te houden milde neerslachtigheid en cynisme. Zyban heeft mijn in bepaalde maten de levensvreugde ontnomen en zelf na tien jaar is het effect niet minder op geworden, sinds Zyban is mijn leven anders geworden. Dus al met al kan ik concluderen dat voor mijn zelf het beste is te stoppen met wilskracht, het zit werkelijk hellemaal tussen je oren, nicotine is puur psychisch verslaven, waar door het grootste gevecht is me eigen gedachtes zelf. En dat was weer mijn eerste week vrij van rook. Vorige week maandag werk ik wakker zonder dat ik ooit van plan was om te stoppen, maar een innerlijke stem diep in mijn, zei dat ik het niet meer nodig had en wie ben ik om dat tegen te speken.

Zo als jullie kunnen zien heb ik nu maximale aantallen Google Ads op mijn blog gezet en de laatste in mijn Header en zo te zien doen de stoppen met roken reclame het goed, alleen jammer dat ik er niet op mag klikken, al ben ik wel nieuwsgierig naar die aanbiedingen. Dat was het weer voor het even en misschien tot straks 😉

De afgelopen 6 dagen nog lezen ???

13 gedachten over “Stoppen met Roken Dag 7 & 8 (Zyban)”

 1. Tja, Zyban, dat heb ik een aantal stoppogingen geleden ook gebruikt. Het klonk juist zo goed: een mislukt antidepressiva waarbij iedereen ineens stopte met roken. Vooral omdat ik altijd een beetje sipjes wordt van stoppen. Ik kreeg er hartkloppingen van dus ben toen per direct gestopt – gelukkig, als ik dat van jou lees.

  Vandaag dus voor mij dag 7. Na het sporten voelde ik ineens een vergeten aansteker in mijn zak, en die had bijna iets profetisch… alsof dat ding mij naar de weg van verlossing zou leiden. Toch niet aan toegegeven.

  Bedankt voor je zeer herkenbare blog, fijn dat ie (nog) online staat. Ben je nog gestopt?

 2. @ Freya : Dat het ontwikkeld was voor psychiatrische industrie wist ik wel maar dat verhaal over Vietnam wist ik niet, bedankt voor je aanvullende bijdragen, het verhaal word steeds interessanter.

 3. Beste Madbello, wist je dat Zyban ontwikkeld is voor de Vietnam veteranen als antidepressiva? daarbij kwam het neveneffect tevoorschijn dat het enigszins het roken belemmerde, ze hadden er echter nog veel meer nevenverschijnselen bij die nog minder positief waren, dat was zo wat het enige wat echt ontwikkeld was voor de Vietnam veteranen terwijl er heel veel andere vuiligheid gebruikt is waardoor de mensen die daar gezeten hebben zwaar zijn aangetast om dan nog niet van de andere slachtoffers te spreken …

 4. @ Boilingpoints : HA HA Nu ga ik zeker een item maken over Zyban en zal zeker jouw reactie bij gebruiken 😉
  @ Coos : Jouw methode is geweldig, het is dat ik weet dat je uit Belgie komt, maar van deze methode gat ik ook een item maken 
  @ Jager : Ik denk dat als ik vrij zou zij dubbel moeilijk zou hebben.
  @ Redstar : net zo lang als een kind maken. Maar het klinkt goed, voel en ruik de vlagen van energie al opborrelen.

 5. Ik ben al bijna aan de negen maanden.. heerlijk gewoon. alles wordt lekkerder, beter, smaakvoller, harder, top gewoon 😆

 6. Allemaal zo heerlijk herkenbaar, maar we houden vol! Ik heb er gewoon 2 weken vrij voor genomen… 😉

 7. Ik ben vorig jaar gestopt met behulp van een elastiekje rond m’n pols. Telkens ik goesting kreeg, trok ik eraan en liet het schieten tegen de binnenkant van m’n pols. Pijnlijk en het lichaam associeert trek in een sigaret met pijn. Easy as 1 2 3

 8. Ik wilde het net vragen: hoe gaat ’t met poepen, joh..
  Enfin, je Zyban-verhaal. Ik heb ongeveer dezelfde negatieve ervaringen met deze chemicaliën. De eerste week liep ik met een hele vreemde grijns op mijn bek. (Zoals je vaak ziet bij XTC-slikkers..)alles ging goed en ik was zeer positief.
  Totdat de tweede week aanbrak… Als een blad aan de boom sloeg ik om. Depri, neerslachtig, boos op de hele wereld en ik wilde sommige mensen gewoon kapotmaken.. Spulletje hè!
  Volgens mijn medicijnman kwam dit door een stofje in Zyban waar ik niet tegen kon.. Wát een teringzooi.
  Gelukkig vond ik een probaat middel om deze enge gemoedstoestanden te onderdrukken:
  Een heerlijk pakje zware van Nelle. Tot op de dag van vandaag werkt dit middel nog steeds..
  Mike, hou vol en sterkte er mee.

  PS. Wees een beetje lief voor Chantal in deze barre tijden…

 9. @ Robert Irving III : Elke klik die daar word gedaan krijg ik daar een paar dollar centen van, dat zou niet moeilijk zijn om je zelf op deze manier te ”verijken” en als je dat te vaak doet krijg je een Google ban en daar ben je al blogger niet echt blij mee.

  @ Edwin : Je eerste zin klink als poëzie, maar kan het niet hellemaal volgen  :-)Roken is psychisch zwaar, althans, de mens maakt het zichzelf moeilijk en is inderdaad zo dat medicijnen vaak meer kapot maken dan genezen, maar over die Zyban zal ik zeker een apart item maken zo als ik nu lees, even wat andere info verzamelen en de insteek veranderen, Thank.

 10. Je verhaal over het stoppen klinkt mij als fervente die stoppen nog nooit probeerde als zwaar in de oren.

  Het verhaal over Zyban vind ik best schokkend. Dat is een hoge prijs voor een poging zeg. Nooit gehoord van dat middel maar het doet me eens te meer afvragen hoe het toch komt dat sommige middelen verboden worden door de overheid maar dat er in de apotheken veel is te krijgen wat slechte dingen doet met lichaam en geest….

 11. hey. goed. hou vol.
  waarom mag je niet op advertenties op je eigen site klikken ?

Reacties zijn gesloten.