Taliban vs Holland

Laf
Wij schieten graag raketten op u af,
Wij hebben tanks, geachte Taliban,
En vliegtuigbommen zijn ook toegestaan,
Maar bermbommen vindt Balkenende laf.

Dus als u onze jongens toch wilt doden
Gebruik dan wel een dappere methode!

… Na de dood van weer 2 Nederlandse soldaten in Uruzgan noemde Balkenende het gebruik van bermbommen laf …

Schrijver: Driek van Wissen 19-04-2008 via het ZapLog : Lef, Laf en Lof

9 gedachten over “Taliban vs Holland”

 1. Hellemaal mee eens, mooi gesproken, het is dat het oud nieuws is anders had ik er een nieuw item van je reactie gemaakt šŸ˜‰

 2. Ik geloof dat JP nog steeds denkt dat in een oorlog twee legers op een heuvel tegenover elkaar gaan staan en op het sein aanvallen ontmoeten de strijders elkaar in het midden? Reality check; tegenwoordig is oorlog : technologie tegen guerilla en alles mag; krabben, bijten, schoppen ƃĀ©n bermbommen. En weet je JP wat pas echt dapper zou zijn? In tegenstelling tot je Amerikaanse vriendjes eens een besluit nemen dat we daar echt niets te zoeken hebben en dat we onze jongens terugtrekken uit die guerilla oorlog!

 3. Oorlog is een laffe business, in oorlog gelden geen regels. Hoe beroerd de Taliban ook zijn, het is wel hun land en wij zijn daar deel van een interventiemacht. Toen de Duitsers hier de interventiemacht vormden, vonden wij Nederlanders die aanslagen pleegden verzetshelden. JP lult zoals gewoonlijk weer uit zijn nek, een Engelse prins kan er prat opgaan 34 Talibanstrijders te hebben afgeschoten (volgens mij zijn het nog steeds mensen), maar als een Nederlands voertuig op een bermbom rijdt is het een laffe aanslag. Oorlogspropaganda noem je zoiets, TOCH!

 4. Bermbommen zijn misschien laf, maar wat maakt het uit als je iets wil winnen dan maakt het echt niet uit op wat voor manier je dat doet. Er zijn volgens mij nooit spelregels geschreven voor een oorlog. Het enige wat telt voor die gasten is zo veel mogelijk mensen uitschakelen.

  Als een land Nederland binnen valt zou ik me ook niet inhouden om op wat voor manier me vijand uit teschakelen.

 5. Bakellende is een beetje van de pad af maar dat is niets nieuws. Russen zaten daar wel 20 jaar als ik me niet vergis en zijn ook maar weggegaan zonder gedane zaken en NAVO denkt daar beter te zijn. Pffff
  Nederland moet weg daar!

 6. Bermbommen zijn laf, ze liggen ook nog verscholen.
  Nee, de taliban moet van te voren melden wanneer ze gaan schieten, dat is netjes.

 7. Technologie is echt niet alles. Die taliban gasten zijn niet bang om dood te gaan, voor hun is het een eer om dood te gaan in een gevecht of zelfmoord aanslag. Het enige waar westerse militaire aan denken is zo veilig mogelijk je tijd uitzitten en weer naar huis toe naar het vrouwtje. Dus met wat voor uitrusting en wapens die nederlanders ook gaan die talibanners zijn altijd al aantal stappen voor want die kennen geen angst.

 8. Ja, wie niet sterk is moet slim zijn…De vietnamezen groeven zich in de grond en wonnen uiteindelijk…was dat ook laf?

 9. Die man is niet lekker. Laf…. Ik weet het niet maar een atoombom boven Hiroshima laten vallen, is zoiets ook laf dan?

Reacties zijn gesloten.