Tweede Kamer kan niet tegen kritiek

alex-brenninkmeijer.jpgDe Tweede kamer ergert zich aan de kritiek van de Nationaal Ombudsman Alex Brenninkmeijer. Tjeenk Willink, De grote baas van de Raad van State, of wel de onderkoning van Nederland zei het al. De falende overheid zet de rechtsstaat onder druk, hufterige overheid die het volk voor 98 procent brave, welwillende burgers kil, onverschillig en ruw behandelt. Dat zijn de harde feiten en het gevolg van de huidige harde politiek die maar doet en niet luistert en laat staan dat ze verantwoording nemen voor hun falen. Privatisering, prestatiecontracten en marktwerking, allemaal dingen die de werkdruk opvoeren en de maatschappij onmenselijk maken. De politiek is er niet meer voor de burger, maar om de burger uit te melken, hun zakken te vullen en als het fout gaat zijn ze weg. Kijk maar naar het onderwijs, zorg, ziekenfonds, energie, vervoer en wat nog meer, alles gaat naar de klote. Vroeger was het allemaal van ons en nu in handen van een stelletje zakkenvullers. De tweede kamer kan het niet inzien en het toppunt is dat ze ook geen kritiek willen hebben. Ik vrees het ergste. Nederland is niet meer van ons. Volkskrant.nl

3 gedachten over “Tweede Kamer kan niet tegen kritiek”

  1. Als je dit stuk leest en afzet tegen een bedrijf dan krijg je het beeld van een producent die diensten aanbied aan zijn klanten maar eigenlijk diep in zijn hart vindt dat de klanten eigenlijk maar zeuren. Ergo: wij zijn géén klanten van de overheid; de overheid is zijn eigen klant. Sad but true….

  2. Ik maak me er niet meer druk om, het helpt toch allemaal geen reet.
    Ze doen hun best maar allemaal, Nederland is toch al naar de klote, en het klootjesvolk wil bedonderd worden, anders was het CDA allang een splinterpartij geweest.

Reacties zijn gesloten.