Twitter Plugin + Widget voor WordPress

Deze Twitter plugin integreert jouw twitter account volledig in je wordpress blog en andersom. Twitter.com is een snel microweblog dat snel en simpel met je mobiel is bij te houden en met deze plugin krijg je een widget die in je sidebar van je weblog kan zetten, een soort RSS feed. Je hebt verschillende instellingen die aan je wensen kan aanpassen, zo als : Een dagelijks rapport als item in je weblog zo als dit : Twitter Updates from MADBELLO. Als je een Twitter update doet dan komt het in je sidebar en als je een artikel schrijft in je weblog, dan kom je titel met link in je Twitter. Er zijn meer instellingen, maar deze zijn in ieder geval bij mijn van toepassing. Hier te Downloaden en bij alexking.org zijn de specificaties te lezen. En anders heeft Twitter zelf een paar Flash en HTML / JavaScripts om je twitter account zichtbaar te maken in je weblog : Display Twitters on your web page en dit is een voorbeeld er van : MAD Twitter het gezamenlijke twitter van de mensen die ik volg.

Om toch met je mobiel onderweg te kunnen bloggen met foto en video kan je ook Postie gebruiken, gewoon een mail server in je worpress. Met je mobiel een mailtje sturen naar een speciaal aangemaakt privé mailadres en dat komt in je weblog, de instellingen zijn wat ingewikkelder maar twitter is zeker een stuk sneller en simpeler.
Als je veel in je wordpress blogt is deze Twitter plugin een beetje dubbel, maar vooral handig als je overwegend onderweg mobiel aan het twitteren bent. Dan hou je weblog een beetje in leven en de dagelijkse samenvatting ziet er netjes uit. Zo als jullie kunnen zien ben ik mijn weblog aan het voorbereiden voor de komende periode, als ik echt met klussen, verhuizen en tijdelijk geen PC ter beschikking zal hebben en als ik naar mijn zelf kijk en even nadenk is het best wel ziekelijk. Hoe verslaafd aan het internet kan MADBELLO wel zijn ? In eerste instantie had in niet zo veel met dat Twitter en vond het eigenlijk wel onzin, maar in dit geval is het super handig en eigenlijk moet ik toegeven dat dit ook verslavend kan werken, overal waar je maar bent kan je twitteren en iets laten weten, maar vraag mijn werkelijk af of zo iets wel een nuttige toepassing zal zijn. Kan mijn niet voorstellen dat iemand geïnteresseerd zal zijn in wat ik te twitteren heb.

2 gedachten over “Twitter Plugin + Widget voor WordPress”

Reacties zijn gesloten.