FITNA Analyse

Dit is een zeer verhelderende tegen film. Met allemaal fragmenten van FITNA met feiten en weerspiegelingen aan toegevoegd. Het geluid van de andere kant. Deze tegen film is slecht aan mekaar geplakt, maar toch zeer de moeite waard om te bekijken. Het duurt maar 5 minuten. Via het ZapLog en hier onder geven Jonge moslims hun commentaar.


VN-topman veroordeelt Wildersfilm. Reaties uit : Pakistan, Iran, Indonesië«, Jordanië«, Egypte, Marokko, Bangladesh, België« en Denemarken.

AEL : Tegenfilm : Almouftinoun


Jonge moslims kijken naar Fitna en geven hun commentaar.

Zo heb ik Nederland nooit gekent.

24 gedachten over “FITNA Analyse”

 1. En niet te vergeten bedankt voor al jullie linkjes naar meer kijk materiaal, wat ik eigenlijk allemaal nog moet gaan kijken. heb maar twee ogen 😉

 2. WOW ! Wat een reacties, ik weet even niet waar ik moet beginnen en zal voor het even niet persoonlijk op in gaan. Dit was mijn persoonlijke kijk en wat ik tegen ben gekomen van het tegen geluid om niet in een tunnel visie te geraken.
  @ Vedat : Om daar over te schrijven heb ik niet genoeg intellectuele bagage, helaas en ik vond het echt jammer dat die tegen film niet beter uitgewerkt was en wat dieper op de historische feiten in ging : Zo’n beetje wat ik ook zat te denken, maar er is nog meer uit te vissen. Het hoofdschot in het Taliban stadium -> moedjahedien -> wapens uit het westen. Monkeyman. Maar anders had deze video voor mijn persoonlijk een echte hit kunnen worden. En alles wat ik tussentijd heb geüpdate is wat ik op internet ben tegen gekomen wat bij het tegen geluid hoort. Niet meer of minder en altijd blij en verast als ik feiten zie die de andere oplicht.

 3. Hoe je het ook bekijkt,iedereen verafschuwt de beelden in de film van Wilders. Het zijn toch echt allemaal beelden die met de islam te maken hebben, niks meer en niks minder.
  Als de gematigde moslim zo vredelievend is, laat die dan eens de straat opgaan om hun afschuw uit te spreken als er weer zoiets gebeurd. Altijd hoor je hoe gekrenkt ze zijn, als je overtuigt van je geloof bent kun je niet gekrenkt raken lijkt mij.
  Zolang heren als hieronder serieus genomen worden, is er een diepe kloof:
  http://www.liveleak.com/view?i=ccb_1206763795

 4. Ja, dat is een verhelderende context. Figuren die in de bak zitten enzo. Maarja, internet vormt wel een spreekbuis voor ze, er zijn altijd weer fundi’s die die haatoproepen en filmpjes de wereld in pompen. In het midden-oosten verschijnen dagelijks antisemitische cartoons, maar vlaggen worden er in het westen niet verbrand. Op zich vind ik het niet eens zo gek dat Wilders er aandacht aan besteedt. Hij doet alleen alsof “alle spanjaarden ETA-Basken zijn die bommen plaatsen.” Om het even te vertalen (de vergelijking gaat ene beetje mank als je er lang over nadenkt, maar je begrijpt vast wat ik bedoel ;-))

 5. Hierboven is alleen de samenvatting zoals ik het beleef en heeft verder niets met mijn mening te maken. ff erbij tikken, je weet het maar nooit 😉

 6. Ik heb ze allemaal gezien Fitna en de rest. Fitna laat bestaande beelden zien en niets wat ik gezien heb is verzonnen behalve de aanzichtkaart.
  Ik ben er niet mee eens met aantijging dat alle moslims zelfde gedachte hebben, volgens mij kan dat niet waar zij.
  Het valt mij wel op in eerste tegenfilm dat de makers niet weten dat de mufti (naam vergeten) samen met de nazi Duitsland heeft gehuld dus samen met de katholieke kerk met een doel om o.a. joden te vernietigen
  http://nl.youtube.com/watch?v=RtWDIT8CcAY
  Wat ik niet begrijp is dat die twee jongens (2e filmpje) waarschijnlijk hier zijn geboren maar amper Nederlands kunnen spreken. Dan kijk ik naar Fitna en zie daar een stukje waar in een Nederlandse moskee wordt opgeroepen tot niet aanpassen en niets aannemen wat westers is, goed gelukt jongens!
  Ik zie geen reactie waarin wordt gezegd “extreme moslims hebben misstanden begaan en wij betreuren dat” Nee, ze vallen alleen over persoon Wilders.
  In het laatste filmpje worden beelden van Parijs vertoond en daarin wordt gesuggereerd dat politie gewelddadig is opgetreden tegen rellende jongeren die op hun weg alles in de brand staken. Ik ken mensen die met auto’s vol hiervandaan uit Nederland naar Parijs zijn gegaan om mee te doen en trots dat ze waren omdat ze de broeders hebben geholpen.
  Nee, ik ben zeker niet eens met Wilders maar vind wel dat moslims ook geen afstand nemen van de inhoud of zich goed weten te distantiëren. Hans Jansen (arabist) vertelt het heel mooi in een interview bij Paul en Witteman
  http://nl.youtube.com/watch?v=RWkt9mVp9ik

 7. Ik ben een joods-christelijke humanististisch-boeddistische Hindoe die tevens in Allah gelooft, en ik ben tegen het bespotten van iedere religie !

 8. Madbello, was het niet beter geweest iets over de inhoud van de tegenfilm te schrijven dan over de montage? De montage is in mijn ogen gelijk aan die van Fitna the Movie, alleen is er geen zes maanden over gedaan. Inhoudelijk is de Tegenfilm beter dan de film van Wilders. De film toont aan, dat Wilders een haatzaaier is. Ga er eens van uit, dat Wilders gelijk heeft, dan nog is hij een haatzaaier, want je kunt misstanden ook op ene andere manier aan de kaak stellen. Wilders leeft een paar eeuwen te laat. In de tijd van Alva zou hij een goede vazal zijn geweest. De Spaanse inquisitie bedoelde het immers ook goed.

 9. Dank u wel voor uw inspanningen. Het is heel belangrijk om dingen in hun context te beschouwen, anders kun je van iedere religie of systeem een terroristische en haatzaaiende religie/systeem maken.

  Vrede

 10. Hallo, Ik ben zelf ook Christen en heb Moslim en Joodse vrienden. Alleen geen enkele Moslim die ik ken wil iets te maken hebben met een jood?!
  Ook vind ik dat beide parijen nazi’s zijn, maar ik maak me er niet druk om als dat over mijn geloof zou worden gezegt en zou me ook niet aangesproken voelen, omdat ik weet wie ik ben!
  Het is de extreme moslim en ieder gezond mens weet ook wel dat onze Nederlandse moslims er heel wat anders zijn. Groetjes Sara 😉

 11. Goede film met duidelijke eindconclusies; extremisten heb je binnen iedere religie. Vooral dat stuk over de sympathie van de kerk tijdens het regiem van Hitler vond ik heel treffend. Nogmaals: omstandigheden maken de mens; ieder mens is de mens zijn wolf zeiden de Romeinen al. Rare jongens die Romeinen…..

 12. Geinig filmpje, en de gastjes waar barry het over heeft hebben volgens mij de moskee amper van binnen gezien

 13. Nee he het zijn geen crimineeltjes. Kijk even naar kanaleneiland. Ga is lekker met je vriendin in het zuiderpark zwembad zwemmen. Kijk is voor de lol naar zo’n kleine rifaap je krijg gelijk naar je hoofd hey wat kijk je joh kk kaaskop bla bla bla. Die gasten graven hun eigen graf ze boren dr eigen al de grond in. Als ze willen dat wij anders naar hun gaan kijken moeten ze zich is anders gedragen zou een hele hoop schelen. Maar nee ze zijn liever een zogenaamd slachtoffer en gaan als aso’s overal tegen aan trappen nee hier krijg je respect mee zeker. Nee jongens aanpassen moeten jullie je zelf. Wil je dit niet of heb je het hier niet naar je zin of niet goed genoeg. Ga dan lekker weg je hoeft hier niet te wonen zijn nog genoeg andere landen waar je heen kan toch?

 14. @ Francois : Niet te danken en graag gedaan met dank aan het zaplog, maar ik denk niet dat we rust krijgen al wilders gaat verhuizen, het is gewoon de druk van het tijdsegment 🙂

 15. @ Lia : Bedankt voor je mooie reactie en ook een heel fijn weekend. Persoonlijk stonden in deze filmpje een paar feiten die ik zeker niet kende een zeer verhelderend zijn en de andere film weer in een andere perspectief zet en als ik daar na kijk denk ik niet eens aan wilders, maar aan het tijdblok waar wij in zitten en zo gaat de hele geschiedenis maar door, ups en downs, oorlog en vrede, licht kan niet zonder donker en slecht en goed zijn een van het zelfde 😉

 16. Hey Madbello, ik ga het filmpje niet kijken als je het niet erg vind, ik kies er gewoonweg niet voor me te laten opladen door de energie van Wilders en zit ook niet te wachten op een eventueel vermeend tegenoffensief, ik kies voor geen van beiden, ik leef zogezegd midden in een moslimwereld, mn man is moslim en mn ‘stief’kinderen ook, ik weet wat het zuivere islamitische geloof inhoudt en dit noch ene tegenoffensief heeft daar ook maar iets mee te maken …

  goed dat jij hier aandacht aan besteed absoluut, maar ik kan geen mening vormen over het filmpje want ik wil het niet kijken … ik wens je een tof weekend …♥…

Reacties zijn gesloten.