De schande van de kaart verkoop voor EK Oranje

oranje.jpgAl jaren gaan ondergetekende, mijn vriend en onze zonen naar de wedstrijden van het Nederlandse elftal. We zijn natuurlijk ook al jaren lid van de supportersclub oranje. Net als 60.000 andere leden die samen 1.500.000 euro per jaar opbrengen voor de supportersclub oranje. Van dat geld worden er feesten tijdens EK en WK’s georganiseerd in de speelsteden. En nu zijn de jongens geplaats voor het EK, en dan gaan de kaarten in eens naar mensen die geen lid zijn van de supportersclub oranje. Dat komt omdat ze familie of vrienden zijn van mensen die bedrijven hebben die sponsorkaarten krijgen.

Dat mensen die hamburgers staan te bakken of verzekeringen verkopen ook kaarten moeten krijgen gaat mij te ver, ter wel ze geen oranje lid zijn of andere interlands hebben bezocht. Dus gaan mensen naar het EK dit nog een cent hebben uitgeven om naar wedstrijden te gaan in Nederland, laat staan naar wedstrijden in het buitenland. Natuurlijk zijn sponsors belangrijk voor de KNVB en dat dan wat directeuren of andere bobo’s sponsorkaarten krijgen, daar kan ik wel mee leven. De UEFA heeft al tienduizenden kaarten in de voorverkoop verkocht aan bedrijven, Reisorganisaties en particulieren waar zij ook weer winst opmaken. En daar wordt niet naar de zwarthandel gekeken. Misschien moet de supportersclub oranje van het geld dat de leden opbrengen ook eens wat kaarten bij de UEFA in de voorverkoop kopen en weer bij de leden aan bieden. Daar komt nog bij dat wij van de supportersclub oranje helemaal zijn door gelicht. Dat je geen kaarten zwart door verkoop (je krijgt je kaarten pas bij het stadion na legitimatie en je oranje pas te hebben laten zien) en je geen relschopper bent, of een stadionverbod in Nederland heb. Mensen die sponsorkaarten krijgen gaan gewoon of verkopen ze en geen mens die ze controleert. En nu komen de oefenwedstrijden, en dan kunnen we de geldkast van de KNVB weer gaan spekken. Misschien moeten de leden van de supportersclub oranje ook maar eens gaan staken en bij de volgende oefenwedstrijden voor het EK wegblijven als protest tegen de gang van zaken. Het spel was de laatste tijd toch al niet te genieten, misschien dat de “jongens”dan eens gaan nadenken waar doen we het voor, het geld of het oranje gevoel om Nederlander te zijn net als die duizenden trouwe oranje fans.

En toch hoop ik dat ze Europees kampioen worden, alleen kijk ik nu met vrienden naar de wedstrijden op de televisie. En zullen een feest bouwen als ze het redden ?

Oranje Lid. Gerard

  

4 gedachten over “De schande van de kaart verkoop voor EK Oranje”

  1. Ook hier geldt; de corporate maffia gaat voor jan-met-de-pet. Werkgelegenheid en sponsering door bedrijven is nu éénmaal belangrijker dan het oranje gevoel of wat voor gevoel dan ook…..

Reacties zijn gesloten.