Politieke beschouwingen verkiezingen #TK2010

Zal ik ook maar een zegje doen in deze politiek jungle van deze bananenrepubliek in wording? Wat ik heb gestemd kan je hier zien en hier kan je mijn politieke programma lezen. In de loop van de verkiezingen en debatten heb ik steeds meer afkeer gekregen van politiek in zijn geheel, de enige maar dan ook de enige die misschien wat zinnig zei was de Dieren Partij, die de oorzaken van de crisis en het verantwoord en ethisch aanpakken van de problemen aan de kaart bracht, wat door iedereen natuurlijk genegeerde en weggehoond werd. Tja! Wat echt moet gebeuren met de maatschappij en de wereld wil niemand horen en laat staan daar actief aan werken.

Maar wat mijn het meeste irriteerde hoe de criteria van het CPB alles bepalend zijn voor de cijfers, wat inhoud dat de oude politieke koers bepaald wat nieuwe politieke partijen wel of niet mogen berekenen en wat reëel is. Dus out of the box naar nieuwe oplossingen word onmogelijk gemaakt omdat het CPB het niet wil en niet in hun box past. Dat vind ik echt ongekend en misschien moeten we eens erkennen dat de huidige democratie zo als zo vele systemen na 50 jaar moeten worden herzien omdat ze niet meer werkbaar zijn. Wat heb jij eigenlijk gekozen? Een coalitie maakt van jouw stem een niets zeggende brei wat nog kaas of nog vis is.

 • Balkenende: Dat was natuurlijk het grootste nieuws en fuck al dat respect en waardering voor zijn laatste afscheidswoorden. Het scheelde niet veel en hij ging echt janken. Die ministerschappen zijn al die jaren naar zijn hoofd gestegen en met zijn gigantische ego en bord voor zijn kop wou die als een klein kind, zijn speeltje vast houden en tot op het laatst gesparteld, gevochten en gejankt voor hij losliet. Hij had het voorbeeld van Bos moeten nemen, dat heeft iedereen zien aankomen en nu doet hij huilie huilie. Opgerot staat netjes, de man die ondanks het referendum toch de Europese grondwet door je strot heeft gekregen en geen Irak onderzoek naar zijn handelen wou.
 • Rutte: Daar zijn we lekker mee zeg! Kijk maar naar deze foto van hem. Een groot kind dat nog nooit echt volwassen is geworden, een man die geen breekpunten kent van vrouw en kinderen en laat staan dat hij weet hoe moeilijk sommige situatie zouden kunnen aanvoelen als je de liefde van je kinderen, wat hij niet heeft, moet teleurstellen. Die gaat lekker spelen met big boys toys en de konten likken van ondernemertjes. Meer kan ik er niet van maken, have fun Rutte!
 • Cohen: Ach! Alles zou zo een beetje bij het oude blijven, meer grijs dan rood. Maar moet toegeven dat ik hem wel mag ook al sta ik totaal niet achter zijn standpunten, maar hij is menselijk gezien niet de slechtste niet.
 • Pechtold: Voor de verkiezingen vond ik hem nog zeer sympathiek en redelijke ideeën hebben. Maar na verloop van de afgelopen weken begon ik mijn steeds meer te irriteren aan die blik in zijn ogen, die arrogante kop en standpunten betreft de PVV, voor de rest heb ik weinig nieuws uit zijn mond gehoord. De politiek zal met hem op de oude voet verder gaan en weer als lijmmiddel en glijmiddel fungeren om andere partijen en coalitie te vormen. Niet meer en minder dan een nietszeggende vulling die net zo goed door andere partijen ook verwezenlijk hadden kunnen worden.
 • Halsema: Femke is Femke, bij haar heb ik wel het gevoel dat ze oprecht is en uit het hart spreekt, alleen ze wil te graag met de grote jongens spelen.
 • Roemers: Die man heeft zo zijn best gedaan, echt! Dat was de partij waar ik vroeger op stemde, maar of de standpunten van zijn partij Nederland sterk zouden kunnen maken is mijn nog echt de vraag, niet radicaal genoeg meer en te veel main stream en zeer teleurstellend dat hij de echt maatschappelijke en economische problemen heeft aangekaart.
 • Rouvoet: Ook al sta ik helemaal niet achter die hele partij, toch heb ik bij deze man ook het gevoel dat hij best wel eerlijk is, gewoon normaal doen, dan doe je gek genoeg en hij praat ook nog eens normaal.
 • SGP: Weet even niet hoe die nieuwe pipo heet. Wat een griezel zeg, hij zal wel zijn best moeten doen maar heeft duidelijk iets uit de hoogte, net niet arrogant, brrrr.
 • Thieme: Wat een bitch is dat! Het is gewoon een vals wijf. Ik weet niet wat het is, gewoon het gevoel dat ik heb als ik in haar ogen kijk. Het is gewoon een kreng dat meer liefde voor dieren heeft dan voor mensen, of toen ze mensen echt ging kennen, toen pas dieren lief ging krijgen.
 • Oh ja! Zou het bijna vergeten. Wilders: Hij heeft het zeker netjes gedaan, alleen jammer dat deze leemte, deze menigen en standpunten van het volk door de gevestigde partijen niet geluisterd word en als onfatsoenlijk weg gezet word en opgevuld door halve zolen of net niet mannen. Kijk maar naar Jan Maat, een doorgeschoten maatschappij leraar, Pim Fortuyn, een valse nicht met het hart op de goede plek en Geert Wilders met het gekste en onverklaarbare mafste kapsel in heel het binnenhof en laat staan met zijn ziekelijk liefde en relatie met die foute Israëliërs. Echt jammer dat deze potentiële gedachtegoed altijd vertegenwoordig word door mensen die net niet alles hebben om het te zijn. Maar wel lief van Wilders en de enige die volgens mij zijn vrouw bedankte om alles wat ze moest opofferen voor deze campagne. Nu nog die Brinkman dumpen, die is echt een gevaar.

Nog iemand vergeten? Zo als er nu uitziet zal er heel weinig veranderen ook al had ik die illusie niet. Na de troonrede van 2007 rook ik al stront aan de knikker, was ik de enige die het zag? In 2008 was het bewaarheid en sinds dien ben ik de politiek ernstig gaan wantrouwen en eigenlijk mijn vertrouwen daarop opgezegd. Zal het ooit goed komen?

7 gedachten over “Politieke beschouwingen verkiezingen #TK2010”

 1. @SirCumSized : Zag idd Wouter Bos, weer een blij mens die een verstandige stap had genomen en groot gelijk als i voor het grote geld gaat, als hij maar niet ook zo dom als Kok zal zijn die zijn achtergrond verlogend heeft. Je hebt geld en geld.

  @Jager : Politiek is niets voor mijn, als iemand niet gelijk naar mijn luistert, dan kan jij de schijt krijgen 😉

  @Barry : Gefeliciteerd 🙂

 2. Geert gefeliciteerd met het behaalde aantal zetels. Over 4 jaar voor MP

 3. @Mike; kijk eens hoe lief ze lachen als ze persoonlijk worden aangevallen in het debat? Het is wel een geveinsde lach, dat zien mensen die goed non-verbaal gedrag kunnen lezen ook wel maar het zijn gewoon meesters in het onderdrukken van hun echte gevoelens en er spelen hele andere belangen dan die van de burger. Zag je gisteren Wouter Bos nog even de gewone burger uithangen? Wel nee, hij wacht gewoon af wanneer het juiste moment daar is om één of andere duur betaald commisariaatje bij bijvoorbeeld een grote bank te aanvaarden. Mark my words!

 4. @SirCumSized : Wat een lieve troostende woorden, bedankt.''weten dat zelf ook wel?'' denk je dat echt? Dat zou het nog erger maken en weet niet of dan hier mee zou kunnen leven.  🙂 en maar lachen.

 5. Ach Mike, het is gewoon één groot spel en alle spelers in de politieke arena weten dat zelf ook wel? Het is alleen jammer dat dit "spelletje" dadelijk vertaald wordt in wetgeving en dan pas worden de gevolgen voor de burger bekend. Dan pas weten Henk en Ingrid, Khalid en Fatima en de oppositiepartijen waar ze aan toe zijn. En dan staan we allen voor een onomkeerbare situatie. Na het zuur komt het galbitter is hier meer van toepassing?

  En nee, ik heb vele mannen gezien die hun vetrouwen in de politiek zijn verloren en allen hebben dit vertrouwen niet meer teruggevonden. Is iets van een leeftijdsgerichte problematiek; het verliezen van vertrouwen in de mens & politiek? Komt in een volgend leven wel weer goed, hoor…. 😉

Reacties zijn gesloten.