Op wie ik heb gestemd

Daar kan ik heel kort over zijn en een plaatje zegt meer dan 1000 woorden: Geen enkele partij is mijn stem waard: MADBELLO voor Dictator.
Ik stond weer paraat om 7.30 mijn plicht als burger te doen en deze keer was ik niet de eerste en een stuk drukker dan voorgaande keren op dat tijdstip. Ik heb helaas toch gestemd en daarmee laten weten dat ik dit systeem steun, terwijl ik eigenlijk alle vertrouwen kwijt ben in de politiek.

Vraag en antwoord: Hoe kan ik blanco stemmen bij een verkiezing?
U kunt ervoor kiezen een blanco stem uit te brengen. U gaat dan wel naar het stembureau, maar maakt geen gebruik van de mogelijkheid om een kandidaat of partij te kiezen. U vult niets in op het stembiljet.
Symbolische betekenis

Wanneer u een blanco stem uitbrengt, heeft dat uitsluitend een symbolische betekenis. Uw stem heeft dan, net als wanneer u niet stemt, geen invloed op de zetelverdeling. Het is een misvatting dat een niet-uitgebrachte stem naar de grootste partij gaat. Een blanco stem wordt wel meegenomen bij het bepalen van de opkomst van de verkiezing. rijksoverheid.nl

Dus dat fabeltje kan ook in de prullebak!

20 gedachten over “Op wie ik heb gestemd”

 1. @keijzm

  Iedereen die belasting betaald mag iets vinden van de politiek of je nu wel of niet gaat stemmen of je je stem ongeldig maakt. Mensen die beweren dat je dan niets te zeggen hebt zijn echt hopeloos dom. Want als je wel stemt mag je wel iets zeggen, maar dat zegt politici echt helemaal niets. Kijk morgen maar even op twitter hoeveel er dan nog actief zullen zijn.

 2. Ik was helemaal niet van plan om te gaan, want dat heb ik de laatste 4 keer ook niet gedaan, maar deze keer ga ik wel en stem ik net als Mike. Mike bedankt.

 3. Strakke actie Mike en laat je niet van de wijs brengen door anderen die er anders over denken? Jij hebt een zeer duidelijke proteststem uitgebracht waar anderen hun keuze op bijvoorbeeld Geert W. doen, uit protest. Ikzelf kies voor "blauw" en eigenlijk ook uit protest. Niet alle partijpunten ben ik het mee eens maar het wordt maar eens tijd voor "een rechtse wind". Hoe hard of hoe koud die rechtse wind gaat worden weten we allen niet en misschien blijft het na de formatie (de periode waar alle idealen en principes sterven) gewoon bij een zacht ontkracht windje maar we lopen altijd het risico als stemvee dat er een schep diarree meekomt bij dit windje…

  1. @madbello Oh nee hé…dat was ik gisteren van plan, toen weer niet, toen weer wel en zojuist was ik vastbesloten van niet. Maar nu weer wel.

  2. Jammer! Want dan de komende periode ook geen scherpe kritiek meer van @madbello 'Niet kiezen = Niet kniezen' #TK2010

      1. @madbello Vorige keer nog idealistisch #SP Die hebben m'n stem verkwanseld! En daarbij, ben ik van m'n idealen afgestapt! #koopjenietsvoor

      2. @madbello Onmogelijk om in 140 tekens uit te leggen dat #CDA voor mij beste optie is! Wel met voorkeurstem #tevensmijnproteststem tegen JPB

        1. @madbello Ben er ook niet echt trots op! Maar programmatechnisch voor ons als gezinnetje de meeste reeële optie #VVD gaat zelfs mij te ver!

Maak mij blij en geef reactie :D