Voorkom Schade aan je Mobiel

Alweer tijd voor een nieuw mobiel? Vergeet niet ook gelijk een telefoonhoesje te kopen, ja ik weet het, zo’n hoesjes is niet sexy, vooral niet bij een z’n mooi super strakke vormgegeven smartphone van tegenwoordig. Maar je moet maar bedenken dat de gemiddeld smartphone ongeveer tussen de twee a drie jaar moet meegaan, als de accu zo’n lange tijd meegaat. Je vergeet al snel dat een kwalitatieve smartphone tussen de 600 a 800 euro kost, net zo duur als een gewone desktop computer, laptop of TV, en dat wil je zo best mogelijk goed beschermen, aangezien een smartphone in principe altijd bij je hebt, en vaak werkelijk zonder het te beseffen je er alles mee doet terwijl je mobiel gewoon in je hand houd, of snel in een van je zakken stopt, dus bescherming voor je mobiel is een belangrijke zaak als je ruim twee jaar van je mobiel wilt genieten, en eventueel ongeschonden doorverkopen. Ik zou niet weten wat ik zou moeten doen zonder mijn galaxy s20 ultra hoesjes, dan zou ik mijn mooie strakke glimmende Samsung niet zo snel overal mee naar toe durven nemen.

En ongeluk zit in een klein hoekje. Aangezien je mobiel zo’n beetje altijd bij je hebt, en vaak ook je mobiel in je hand hebt terwijl je allerlei dingen aan doen bent, is de kans groot dat in een bestek van een paar jaar, percentueel gezien je mobiel zo uit je hand zal floepen, en een harde vloer kan genadeloos zijn.

Een beschermingshoesje kan daar verschil in maken. Je staat er eigenlijk nooit bij stil, maar pas als je mobiel onverwachts echt stuk gaat, merk je hoe afhankelijk je bent van je mobiel. het dient als wekker, als vermaak, als media opslag, foto’s, video’s, maar ook zakelijk kan dat een ramp zijn met een behoorlijke inpakt als je niet je agenda kan raadplegen, en niet kan communiceren met je partners en klanten. Het is mij een keertje overkomen, in het buitenland, dat was zeker tien jaar geleden, toen telefoonhoesjes niet echt gangbaar waren. Zonder mobiel in het buitenland, dan pas voel je ontheemd en merk je hoe afhankelijk van je mobiel bent. Dus voor mijn geen nieuwe mobiel zonder hoesje meer!

Tip van de week! Vergeet niet af en toe je hoesje van je mobiel te verwijderen, en het schoon te maken, fijnstof kan na verloop van tijd ook schade toebrengen, en laat staan als er zich een zandkorrel daar tussen nestelt, dan is schade niet te overzien.