Atahualpa theme voor WordPress (mijn nieuwe uiterlijk)

Zonder vooropgezet plan heb ik een paar dagen geleden besloten om een andere uiterlijk aan te meten. Met WordPress is dat natuurlijk appeltje eitje, met een muis klik heb je zo een andere template. Alleen het helemaal naar je wensen aanpassen is een ander verhaal, vooral als je niet technisch aangelegd bent.
Atahualpa is een wonderlijke template waar je in de back-end van WordPress op een makkelijk manier van alles kan veranderen. Van 1 column tot 5 columns totaal, elke afzondelijk column kan je instellen of het verschijnt op home, single page, afzonderlijke pagina, bij het zoeken, categorieën en enz enz. elke afmeting en kleur is aan te passen naar je wensen in de eigen Atahualpa editor waar zelfs een blinde kan zien.
Dit is maar een kleine greep uit de 200+ opties die je aan kan passen, om niet te vergeten de random header (kopfoto).

Ik had hier op mijn Foto Zone en Test Area geëxperimenteerd en het beviel mijn goed aangezien mijn andere template wat nukken begon te vertonen, werd langzaam en had geregeld foutmeldingen. Dus kijken of deze template mijn wensen aankan en nog verder naar mijn behoefde kan uitbouwen, in ieder geval ben ik voor breed gegaan met 1300px met de mogelijkheid om foto en video te vertonen op 575px aangezien de beelschermen ook steeds breder worden.
Het handige aan Atahualpa is dat ze een eigen forum hebben waar je al je vragen en problemen kan stellen en op hun blog kan je zien dat het leeft en regelmatig geüpdate word en nog vol in ontwikkeling is. wordpress.bytesforall.com en forum.bytesforall.com, voorlopig ben ik nog steeds bezig om de puntjes op de i te zetten en proberen een eigen gezicht te geven.

Update: Op aanraden van twee commenters hier onder heb ik de maten aangepast op 1250px en de hoofd colom op 550px. Thanks voor het advies.

14 gedachten over “Atahualpa theme voor WordPress (mijn nieuwe uiterlijk)”

 1. @Erno Hannink : Dat is in ieder geval positief, vooral na een update, ik zal er naar kijken.

  Leuke site trouwens, gelijk voor de nieuwsbrief aangemeld ;-)ben benieuwd.

 2. Zojuist NL vertaling toegepast op deze site http://newstart.nl/blog/
  Ook bijgewerkte vertaling toegevoegd aan forum.

  Werken met poedit en .po en .mo is wel heel handig.

  Je kunt meeste vertalingen laten staan, Bijvoorbeeld Name, Submit Comment etc en Reageren? Ga je gang toch opnemen. Ook bij updates van template blijft vertaling behouden.

 3. @Erno Hannink : Ik zag het idd, maar op het forum zo te zien is het niet zonder problemen, maar zo als je gezien had vind ik het leuk om in de front side mijn eigen krakkemikkige vertaling te geven 😉

  en in de backend vind ik het in het engels fijner, aangezien de meeste technische verhandelingen in het engels zijn en voor mijn dan het beste te volgen is.

  Thanks 😉

 4. @Wilcootje.nl: het is idd een lekkere makkelijke plugin, je kan er alle kanten op.

  @NickN: Niet zo maar een template, maar wel een theme die de back-end van WordPress veranderd in een CSS editor die stap voor stap uitlegt wat je veranderd, hoe je het moet doen. En ook de standaard instellingen in een klik kan terug zetten voor het geval het in de code echt fout gaat.

  @Edwin: Ik zag het inderdaad, echt moedig om zo'n stap te zetten als je daar je hel kan vinden, als je maar altijd je data base makkelijk kan verhuizen is het prima. hoe bevalt het daar bij espresso engine?

  @Rob: Ik heb voor de rest niet zo veel te melden, dus daar willen ze mijn vast niet hebben. Laat mijn maar lekker achter mijn PC zitten 😉

 5. Ziet er goed uit Mike !! Weet je nog je allereerste Site ? En kijk nou eens. Nog even en je komt bij de Wereld draait door. Ga zo door.

Maak mij blij en geef reactie :D