Een plaatje draaien in style!

Draai jij nog LP’s? Afgelopen week was ik bezig met het opruimen van mijn kelderbox, en kwam 3 verhuisdozen en een paar koffertjes vol met lp’s (lp: langspeelplaat) tegen, mijn oude LP collectie die ik al bijna 35 jaar niet heb afgespeeld. Bij elkaar ruim 750 platen, en dat is een hoop uren ouderwets luisterplezier en een berg nostalgie wat er naar boven kwam drijven, maar ik had een probleem! Heb jij nog een platenspeler thuis? Ik niet in ieder geval. Ik woon in de binnenstad en ben gelijk een paar elektronica winkels binnengestormd om een platenspeler te kopen, maar mijn enthousiasme werd snel gemoord. Geen enkele elektronica zaak die ik bezocht had een platenspeler in zijn assortiment, had ik kunnen weten! Dus het enige wat overblijft is het internet gaan afstruinen, waar alles nog te koop is. En al snel kwam ik deze site tegen en zag de prijzen die zij afrekenen voor een platenspeler, het is dus een!?
Platenspeler van MaxiAxi.com geworden, voor geen 40 euro heb je op deze site al een platenspeler met ingebouwde stereo speakers.

Maar als je het gewoon via je hi-fi set wil afspelen? Er zit op de achterkant van de platenspeler gewoon de regulieren tulp stekkers aansluiting, maar! Wat nog handiger is, is dat deze platenspeler ook een usb aansluiting heeft, zo zie je maar dat zelfs platenspelers met hun tijd meegaan. Een usb aansluiting is vooral handig voor het geval jij je lp collectie zou willen digitaliseren, je laat het door je computer opnemen, hiervoor is er heel veel gratis software op internet beschikbaar waarmee je muziek op lp’s over kan zetten in afspeelbare bestanden zoals mp3 of wav. en daarmee kan je die geluidsbestanden kopiëren op je mobiel of welke mediaspeler dan ook, waardoor je lp collectie ineens overal te beluisteren is.

Waar moet je op letten? Zoals je net las, hoeft het budget die je hebt geen probleem te zijn. Maar misschien heb je andere wensen qua geluidskwaliteit en of functionaliteit waar een platenspeler aan moet voldoen, de mogelijkheden zijn tegenwoordig ongekend, misschien heb je liever een draadloze lp speler nodig met ingebouwde bluetooth, of je wilt een platenspeler met koptelefoon aansluiting, of een draagbare platenspeler. Kijk maar op MaxiAxi, waar ze niet alleen zeer voordelige platenspelers verkopen, maar ook versterkers, speakers, en ook genoeg benodigdheden voor dj’s, zoals pa installaties en dikke vette speakers waarmee je de buren omver kan blazen! Ik heb werkelijk nog nooit zo’n voordelig adres gezien, het is zeker een kijkje waard en dat in je achterhoofd houden voor je in een reguliere elektronica zaak iets gaat kopen.