Smartphone trends voor 2019

Wat zijn de smartphone trends voor 2019? Zelfs mobieltje volgen tegenwoordig trends, en die volgen steeds sneller op, eigenlijk afhankelijk van de stand der techniek en de innovaties die in consumenten elektronica toegepast kunnen worden, en zoals je gemerkt hebt gaat dat steeds sneller, vooral omdat de chips die alle rekenwerk doen steeds kleiner worden, waardoor smartphones steeds platter geproduceerd kunnen worden en steeds meer taken aankunnen.

Dus vergeet niet een Iphone X hoesje aan te schaffen om al dat moois te beschermen tegen beschadigingen.

Maar wat zijn de trends voor 2019. Behalve dat smartphone steeds duurder worden, krijg je steeds meer techniek en mogelijkheden voor dat geld. Dit zijn de trefwoorden voor 2019: vouwbaar, nog dunnere randen, 5G, 5 camera’s, in-display en slow motion. De strijd der giganten, er woedt een ware strijd tussen fabrikanten om als eerste met de nieuwste innovaties op de markt te komen, eigenlijk zijn de twee grootste fabrikanten van smartphones die strijden om als eerste met de!?

Vouwbare smartphone Of dat een hit word en door de consumenten handig word gevonden is natuurlijk afwachten. Er is in ieder geval al een merk dat de vouwbare telefoon op de markt heeft gebracht, de twee grootste fabrikanten zullen waarschijnlijk pas volgend jaar hiermee op de markt komen. Persoonlijk laat ik dat even aan mij voorbijgaan, aangezien ze waarschijnlijk zo rond de 1500 a 2000 euro’s zullen kosten. Plus dat het verstandig is om nooit een model te kopen die als eerste met die innovatie op de markt komt, en vooral met een vouwbare mobiel, je kent het wel, kinderziektes. Zo’n vouwbaar scherm is natuurlijk harstikke leuk, maar alle software moet helemaal aangepast worden om goed op de aanraking van zo’n scherm te reageren, en alle app’s van verschillende producenten moeten ook aangepast worden om goed op een vouwbaar scherm weergegeven te kunnen worden.

5G smartphone. Nog sneller internetten dan met 4G, en we boffen in Nederland die de grootste dekking zal krijgen, in vergelijking met andere landen.

5 camera’s. Het word steeds gekker, volgend jaar zullen er waarschijnlijk smartphones op de markt komen met 10 lenzen ingebouwd.

Slow motion. Dit vind ik nou een van de mooiste innovaties, waar het veelvuldig in de filmwereld word gebruikt. Er zijn al een paar merken die het hebben, in 2019 zullen er hopelijk steeds meer merken het gaan integreren. Als je een gewone video schiet, neemt de camera 30 foto’s per seconde, maar om die prachtige beelden op te nemen zoals je weleens in film ziet, heb je een camera nodig die 960 foto’s per seconden kan nemen 960 fps. frames per seconde.

Functies in-display. In 2019 krijg je er niet alleen meer techniek voor je geld, maar ook meer beeldscherm, en dat niet door het opvouwen van je scherm, maar doordat ze tegenwoordig allerlei functies in het beeldscherm zelf kunnen worden verwerken. Zoals de selfiecamera, gezichtsherkenning en vingerafdruk optie om je smartphone te beveiligen. Al met al een hoop om naar uit te kijken in 2019.

Bedankt PxHere.com voor de kopafbeelding.