Mijn Favoriete Drankje

Weten jullie wat mijn favorietste drankje is, en helaas maar zelden drink? Dat vertel ik straks, jullie kennen mij meer als een bierliefhebber, dat spoelt natuurlijk lekker weg en zeer dorstlessend. Dat ik gek op Nutella ben wil niet zeggen dat ik elke dag Nutella op mijn brood smeer, en dat is ook zo met mijn aller favorietste drankje. Er zijn sommige geneugten in het leven waar je de tijd er voor moet nemen en een heel ritueel er om heen bedenkt om echt van dat ene glaasje geel goud in alle rust te kunnen genieten, omdat ik weet dat het nooit meer dan twee glaasjes worden. Een blik bier maak je open en spoel je het weg, maar aan deze goddelijke drankje nip je er alleen aan, en je laat het langzaam van je mond in je keel glijden om zo maximaal van de sensatie en de aroma die los komt te genieten.

Mijn aller favoriete drankje is de Chivas Regal Royal Salute 62 Gun Blended Whisky. Je zal zien waarom ik het zo sporadisch tot me neem. Voor ik zo’n fles ga kopen kijk ik altijd waar ik het voordeligste uit ben, en tot nog toe kom ik altijd uit de Whisky bij Drankdozijn. Ik heb het geluk dat mijn suikeroompje me elke jaar mij de kans geef om een fles ”Chivas Regal Royal Salute 62” te kopen. Dus met zo’n fles moet ik zeker een jaar mee doen, en toevallig ben ik zeer binnenkort weer jarig (23 april), en verheug me nu al om aan deze godendrank te mogen nippen en het delicaat zacht intens warm gevoel in mijn buik te voelen.

Chivas Regal Royal Salute 62 Gun Blended Whisky is de meest exclusieve blended whisky van het merk. Deze variant is vernoemd naar de 62 saluutschoten die jaarlijks ter ere van Queen Elizabeths verjaardag van de Tower of London worden afgevuurd. De whisky’s die worden gebruikt bij deze blend zijn allemaal 40 jaar of ouder.

Chivas Regal word geproduceerd door de Chivas Brothers, onderdeel van Pernod Ricard. Chivas Regal vindt zijn wortels terug tot 1801. Het huis van Chivas Regal is Strathisla-distilleerderij in Keith, Moray in Speyside, Schotland, de oudste nog werkende distilleerderij van de Highlands en die werd opgericht in 1786. Je drinkt niet zomaar een whisky. Als je zo iets hebt geproefd wil je ook de geschiedenis van het bedrijf die zo’n heerlijke drank maakt weten. De Chivas Brothers zijn begonnen met een supermarkt in 13 King Street, Aberdeen, in 1801. De winkel verkocht luxe levensmiddelen zoals koffie, exotische specerijen, Franse brandewijnen en Caribische rum aan een rijke klantenkring.
In 1843 kreeg Chivas Brothers een Royal Warrant om goederen te leveren aan Koningin Victoria. De editie van 8 mei 1890 in Scotland Magazine beschreef Chivas Brothers als “ongetwijfeld de beste purveying-business in het noorden van Schotland”.

Chivas Regal werd een van de meest toonaangevend merken in Amerika. Chivas Regal zette zijn succes voort tot het verbod in de jaren 1920. Chivas werd een modieus merk en geassocieerd met Frank Sinatra en de rest van de Rat Pack. Chivas sponsorde de Diamond Jubilee Tour van Frank Sinatra in 1990. Bron: Wikipedia