DJ Tim Engelhardt

Dat is weer zo’n juweeltje van een dj, muzikant en producer. Echt hele mooie en best relaxte muziek, fijn en geraffineerd in elkaar gemixt.
Tim Engelhardt is te beluisteren op SoundCloud.com, maar hier onder wat mix’s die mij opvielen, wat niet wilt zeggen dat rest niet de moeite waard is om te luisteren, integendeel!

En dit was maar eentje van de vele nog mooiere mix’s. Geprezen als Keuls best bewaarde geheim, is het nu tijd voor Tim Engelhardt om zijn vleugels uit te slaan.
Komend uit een pianisten achtergrond, is het duidelijk dat harmonieën en een uitgebreide melodische structuur en normen zijn repertoire een belangrijkste elementen in zijn werk zijn.
Tim komt voort uit een gebied in Duitsland mensen noemen het Westerwald, dat is duidelijk een groot deel van zijn inspiratie met zijn lokale landschappen die ook hebben bijgedragen aan het werk van Dominik Eulberg en Gabriel Ananda.
Met de veelgeprezen follow up “Enigmatism” en continue ondersteuning door de belangrijkste figuren van de scène, zoals Pete Tong, Robert Babicz en Steve Bug, lijkt het logisch dat dit is het begin van een intrigerende muzikale reis.

Met Google Translate van de bron vertaald: ResidentAdvisor.net