DJ & producers: Pig & Dan

Kijk eens naar deze twee oude heren die keihard beuken op Tomorrowland. Wat ik nu hoor is best uptempo techno met lelijke en duistere geluiden, maar het beukt wel lekker door. Voor het geval je meer van dit stel wilt luisteren, heb ik twee SoundCloud accounts. De ene heet: piganddan, en de andere: Pig&Dan, maar dan wel met een sterretje. Of anders ook te vinden op hun officiële site: piganddan.com waar je echt niets leuks te vinden is. Facebook? Ja, laten ze wat meer los van hun zelf…

Een Google Translate lezen? 😀

Pig & Dan

Waar ik de meeste info over deze stel kon vinden was op: edm.wikia.com. Dus hier onder de ongekuiste versie van Google Translate:

En hier onder nog meer mix’s

2012 is veruit het meest spannende jaar in Pig & Dans 10 jaar sterk carrière. Na het vrijgeven van hun veelgeprezen vierde studioalbum “decennium” het dynamische duo zijn vieren vijf Beatport top tienen, en zestien top honderd releases tot nu toe dit jaar. Ze hebben meer dan ooit tevoren in deze jaren verbazingwekkende stroom van monster producties op de werelden bereikt top Techno / Tech house labels Soma, Bedrock, Cocoon, Suara en Tronic.

In november 2012 Pig & Dan eindelijk hun gloednieuwe label “ELEVATE” gelanceerd zijn hard aan het werk het samenstellen van een geheel nieuw concept voor zowel het label en de komende events.If geweest jij Pig & Dans werk, dan weet je dat ze bekend zijn voor het produceren en het afspelen van muziek, dat is verre van linear.They’re altijd op zoek naar duwen de envelop in cross genre muziek en zijn gewijd aan het creëren van iets dat onder je huid kruipt en verheft de geest van de mensen die worden blootgesteld aan deze (vandaar de naam) Afgezien van dat ze nog steeds voortdurend het verspreiden van hun woord door te spelen op een bepaald van de beste evenementen wereldwijd en hebben een super solide schema instellen voor de future.Looking rug, de vergadering van geesten tijdens een toevallige ontmoeting van Igor Tchkotoua (Pig) en Dan Duncan op een vlucht naar Spanje in 1999, klinkt als de openingsscène van een Hollywood-film, zeker geen muzikant zou kunnen hebben de schriftelijke het script van wat er daarna gebeurde.

Het herkennen van een onderlinge filosofie, en het gebruik van hun eigen muzikale achtergrond dat dateerde van het begin van de dance scene, gecombineerd ze een gelikte productie outfit die zou ingang clubbers en al snel winnen compilatie steun van oa Sander Kleinenberg, Felix Da Housecat te creëren, John Digweed en Nic Fanciulli. Het belangrijkst is echter hun tech tour de force Oh Yeah (2005) betekende het begin van hun voortdurende relatie met Cocoon Recordings, die de status heeft gezien als dj’s en producers zweven op een wereldwijde level.From bescheiden begin in de late jaren ’80, het spelen van de thee jongen en het verkennen van de werking van een opnamestudio, zowel Igors & ervaringen Dan’s vloeien voort uit een tijdperk van primitieve technologie en ouderwetse productietechnieken. eigen geschiedenis Dan’s zag hem als onderdeel van thehugely succesvolle drum n bass act Intense, gedurende welke tijd hij ook samen met grootheden zoals LTJ Bukem en speelde Fabio & Grooverider.When Pig & Dan besloten hun krachten te bundelen, begonnen ze een echt productieve productieschema – met 18 releases in iets meer dan jaar – de vaststelling van hun reputatie als producent van pulserende elektronische muziek die donker huis en de hoge energie techno schrijlings, terwijl het creëren van hun handtekening van twisted en experimentele storingen.

Deze releases op hun label Submission zou blijken te zijn slechts een opstapje though.In 2005 worden gemaakt, zij Sonic Society en zich meer in de richting van de edgy minimaal dat zou trekken Cocoon Recordings, evenals alle toonaangevende jocks zoals Sven Vath, Loco Dice en Tiefschwarz. Als bewijs van hun voortdurende meester productie vaardigheden, het verontrustend donker Oh Yeah werd gevolgd door 8 meer releases op de rudimentaire Frankfurt afdruk, met inbegrip van hun eigen artiestenalbum Imagine. Gedurende deze tijd is hun profiel als in-demand remixers het punt waar deze elektronische pioniers als Underworld terug zou komen voor meer bereikt! Sindsdien hebben ze een repertoire dat niet veel kan evenaren en zijn voortdurend het vrijgeven op gerespecteerde labels en DJing in hebt gemaakt de meeste van de beste evenementen

Pig & Dan