De meest unieke eilanden van Griekenland

Griekenland is ongetwijfeld een van de favoriete vakantiebestemmingen van de Nederlanders. Zelf houd ik niet van toeristische trekpleisters en bezoek ik graag de wat onbekendere plekken. Na alle tegenslagen die Griekenland de afgelopen tijd heeft gehad, kunnen ze ons vakantiegeld goed gebruiken. Op zoek naar een mooie vakantiebestemming, kwam ik er achter dat Griekenland vele unieke eilanden heeft.

Griekenland telt maar liefst 10000 eilandjes, waarvan amper 150 bewoond zijn. De meerderheid hiervan ligt in de Egeïsche Zee. Het meest bekende Griekse eiland is Kreta, maar de toeristisch minder bekende Griekse eilanden zijn minstens even aantrekkelijk.

Hydra

Bron foto: zoover.nl

Hydra: dit eiland ligt in de Argo- Saronische golf op een boogscheut van de Peloponessosse kust en vlakbij Athene de hoofdstad van Griekenland. Op Hydra is het aangenaam kennismaken met een pittoreske haventje, met prachtige herenhuizen, goed bewaarde kastelen en talrijke musea. Gezellige terrasjes en kleine winkeltjes maken de vakantiesfeer compleet.

Milos: maakt deel uit van de westelijke Cycladen. Met zijn vulkanische bodem is dit eiland uitzonderlijk rijk aan tal van grondstoffen. Hier ontdekte men in de negentiende eeuw het wereldbefaamde kunstwerk ‘De Venus van Milos’, dat nu in het Louvre in Parijs hangt. De indrukwekkende zeegrotten van Kleftiko zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Alonnisos: behoort tot de eilandengroep van de Sporaden. Het centrum werd op een heuvel gebouwd. Het uitzicht is er ronduit adembenemend en is dan ook officieel als monument erkend. Alonnisos beschikt over een schitterende onderwaterwereld, de thuishaven van vele dolfijnen. Dit eiland is een perfecte uitvalsbasis voor diepzeeduikers.

kastelorizo_05-054

Bron foto: michel-mee.com

Kastelorizo: telt amper 200 inwoners die leven van toerisme en de visvangst. Ideaal als je op zoek bent naar rust.

Gavdos: op dit rotseiland kent men geen regen. Bij temperaturen die in de zomer tot 40 graden stijgen, is het er bloedheet. Het is er nochtans volop genieten van de vele stranden.

Ithaki: ligt aan de Ionische zee en komt vooral in aanmerking voor een schitterende strand- en/of zeilvakantie. In Vathi, de hoofdstad van het eiland is het aangenaam verpozen tussen de vele kleine winkeltjes, sfeervolle restaurantjes en terrassen.

Syros: is het dichtst bevolkte eiland van de Cycladen. Op de heuvel van Ano Syros ligt San Giorgi, een indrukwekkende kathedraal met een ronduit fascinerend uitzicht over het eiland. Syros telt tal van prachtige stranden, neo- klassieke villa’s en gebouwen.

ikaria

Bron foto: tanamatales.com

Ikaria: is vooral bekend om zijn geneeskrachtige baden en bronnen. Je maakt er kennis met de meest indrukwekkende landschappen gaande van ruige en steile rotsen in het zuiden tot eindeloos lange rotsstranden. Tal van waardevolle archeologische vondsten, zoals de tempel van de Godin Artemis moet je bezocht hebben.

Paxos: ligt ten zuiden van Corfu. Dit piepkleine eilandje staat vol olijfbomen en dennenbomen. Je vindt er reusachtige zeegrotten, klassieke Griekse dorpjes en rustige zandstranden.

Tilos: met zijn vele verlaten strandjes is het een echt paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

2 gedachten over “De meest unieke eilanden van Griekenland”

  1. Ik ben maar een keer in Griekenland geweest en dat was op Samos, echt een land om verliefd op te worden, echt mooi.

  2. Ik ben nu al 6 jaar naar Kreta geweest, tijd voor een ander mooi eiland. Zelf hadden we dat eiland met die zeeschildpadden op het oog. Zykiathos ofzo…
    My recent post Zomaar foto’s deel 31

Reacties zijn gesloten.