Foto van Instagram downloaden

Hoe je foto’s toch van Instagram kan downloaden. Vandaag wou ik een paar foto’s van iemand anders zijn Instagram downloaden op mijn desktop. Maar kwam er achter dat het niet zomaar ging, niet op de gebruikelijke manier in ieder geval (rechter muis klik op de foto en dan klikken op: ‘’afbeelding opslaan als’’). Maar wel op een andere wat omslachtige manier, maar als je een keer hebt gedaan is het peanuts. De uitleg is gebaseerd op Internet Explorer.

Selecteer de foto die je op Instagram wilt downloaden, klik op de foto. Als je dan op de foto klikt met je rechter muisklik, selecteer en klik op: ”Bron Weergeven. Dan opent zich een pagina met de code van wat je open wilt maken, en in die code staat de url van de foto die eindigt met ‘’.jpg’’ zo iets als dit: http://distilleryimage4.ak.instagram.com/4d215e568ca211e38fb40e41658df36c_8.jpg

Hier onder op de foto kan je zien waar je die link van de foto kan vinden (klik op de foto om het groter te zien). Die link selecteer je en kopieer je (Ctrl + C) en dan doe je die linkadres (Ctrl + V) in je browser. En nu zie je die foto weer, maar deze keer als je met je rechter muis klik op de foto en dan klikken op: ‘’afbeelding opslaan als’’, zal je zien dat je de foto gewoon kan downloaden.

Klik op deze afbeelding om het groter te zien.
Klik op deze afbeelding om het groter te zien.