Gulden vs Euro

Zeven jaar nadat de euro als betaalmiddel werd ingevoerd doe ik het nog steeds. Dagelijks en overal reken ik in mijn hoofd de bedragen om, en vooral de laatste tijd ben ik echt spraakloos van de prijsstijgingen.

euro-gulden

Voorbeeld : Laatst ging ik met mijn liefje en mijn zoon naar de bios. 3 man dus, 3 kaartjes, 3 maal drinken, 1 grote zoute popcorn, 1 chocolate chips, 1 paprika chips : 48 euro : Dat is meer dan 105 guldens !

Dat is toch niet normaal meer !? Of ligt het echt aan mijn ? NUjij.nl

8 gedachten over “Gulden vs Euro”

 1. Mensen voelen zich genaait, maar volgens mij kan je alleen genaait worden als je zelf iets beslist, en dat was hier niet het geval.
  Dus we zijn NIET genaaid.

  En ik reken nog steeds alles keer 2, en denk dan, oei wat duur.
  Maar keus heb je niet.

  Renesmurf’s last blog post..Jawel

 2. nee Mike dat ik al lang niet meer! wasted energy, het is zo het is, het is jammer maar helaas en het NL geld was schitterend mooi briefgeld krijgen we die allegaar aan teneur voor terug, ook jammer maar het is zo het is, en we zijn genaaid! dik vet genaaid … en dat is het aller aller aller meest jammere!

  {-♥-}

  lia’s last blog post..Yeah !

 3. Volgens mij iedereen die met de gulden heeft betaald zou altijd wel blijven omrekenen. Denk dat alleen vanaf de aller jongste generatie het niet meer doet.

  Barry’s last blog post..Poging tot overval.

 4. Ik doe het niet meer, bij mij duurt het altijd drie jaar totdat ik écht accepteer dat ik geflikt, genaaid en genomen ben. Ben nu door het zuur heen, en dan komt het………..bitterzure 😉

 5. omrekenen heeft toch echt geen zin meer. Maar het klopt inderdaad niet. Alles is 2,2 x zo duur geworden. Maar m’n salaris is hetzelfde gebleven. Rara

 6. Het ligt niet aan jou hoor, Madbello. Ik reken ook nog steeds om en dna schrik je werkelijk wat je voor ene kopje koffie betaald of voor een zak patat.

Reacties zijn gesloten.