Energienota & de Spectaculaire daling ?

Feest, feest feest. Maar niet meer dan een broodje aap van eigen deeg.
Hoe veel je ook betaald, genaaid word je toch wel.

Alles wat ooit door het volk opgebouwd is geprivatiseerd. Verkocht aan de hoogte bieder, waardoor het controle door het volk kwijt is.
We worden afhankelijk gemaakt door 3de partijen, zonder dat we daar invloed uit kunnen uitoefenen.

[poll id=”13″]

Het doel is simpel weg de basis voorziening van de menselijke maatschappij zo danig uit te besteden dat het voor de bron niet meer controleerbaar is.
Management, delegeren en fucking doorschuiven van schuld.

Die gene die echt werk verzetten met spieren, tijd, inzet en volharding worden diep in hun reet genaaid, inclusief alle Nederlanders 😉 AD.nl

6 gedachten over “Energienota & de Spectaculaire daling ?”

 1. Ik geloof niet in marktwerking bij diensten die essentieel en noodzakelijk zijn voor de werking van een maatschappij. Zo ben je overgeleverd aan de gillen van de markt, buitenland en aandeelhouders.

 2. hahahahhaa John je weet het weer voortreffelijk te verwoorden!

  en ja Mike wer woorden aan alle kanten gescrewed! soms krijg ik echt neigingen om bepaalde gebouwen met de grond gelijk te maken, zodat bepaalde mensen even rust krijgen! wat wel opvallend is, is dat de deurwaarders en zo wel steeds vriendelijker worden! en dat werd tijd ook!

  {-♥-}

  lia’s last blog post..Ei Kwijt

 3. Privatisering was afgelopen tientallen jaren het modewoord van elke politieke verantwoordelijke en DE oplossing om overheidskosten terug te dringen en fijn bij de burgers neer te leggen. Na de eerste privatiseringen was er eerst één partij die lekker profiteerde van zijn top in de marktpositie en die partij ging structureel zijn prijzen aan de consument/burger verhogen. Totdat er andere partijen en/of aanbieders deze markt gingen betreden en dan pas ontstond er iets wat men in de economie marktwerking noemt en dientengevolge prijsdalingen tot een aanvaardbaar nivo en redelijke prijs/kwaliteit verhouding. Dus m.i. kan marktwerking gunstig voor de consument uitvallen; er moet echter wel een soort waakhond/toezichtfunctie op die markt zijn die verstand heeft van hoe die markt werkt. Dit is bijvoorbeeld wel goed geregeld in de telecommarkt maar zeer zeker veel minder goed in de energiemarkt en niet te vergeten in de financiële markten , dat hebben we de laatste tijd wel gezien?

 4. @Redstar : Alle moeite is eigenlijk tevergeefs, de tijd zal het leren en de meester van alle beslissingen 😉

 5. HEt erge is, en dat schrijf ik vandaag ook op mijn log, is dat de dichtgeslibde sbs6 kijker er niets om lijkt te geven. We laten het gewoon doen. Nog even en alle nederlanders hebben een gezamelijk sluitspier waar je een nieuwe planeet van kunt maken..

  Redstar’s last blog post..Effe lekker klagen,

Reacties zijn gesloten.