Het ware woord

Alles wat enige status heeft, heeft namelijk ook een vorm van macht. En macht corrumpeert altijd. Het moet (daarom) geridiculiseerd kunnen worden, als dat niet meer kan, dan krijg je enge toestanden.. een dictatuur of zoiets en daarom moet dat gebeuren vind ik.

Als de dames vinden dat beledigen “heel anders is dan vrijheid van meningsuiting”, reageert Hans :

Nou, een mening kan beledigend zijn. Het kan (dus) zijn dat als ik mijn mening geef, het voor iemand anders beledigend is. Bovendien is een belediging voor sommige mensen gewoon een waarheid die ze liever niet willen horen. En dat zou dan kunnen betekenen dat we ‘daar niet over zouden mogen praten’, want dat is beledigend. Dat is heel erg multi-interpretabel !

Meiden van Halal : waar ligt dan de grens ?

Hans Teeuwen : De grens ligt bij geweld. Dat mensen zich beledigd voelen ‘daar kiezen ze toch zelf voor’. Jullie doen namelijk net alsof ‘gevoeligheid en gekwetstheid’ en je beledigd voelen een voorrecht is alleen voor gelovigen. Denken jullie dat als ik de tv aanzet, dat ik niet dingen zie die me ergeren, dat ik me niet beledigd zou kunnen voelen. Het valt mij op dat gelovigen vaak een neiging hebben om een monopolie op ‘de waarheid’ te hebben.

VIAVIA

4 gedachten over “Het ware woord”

  1. Niets maar dan ook niets mag de vrijheid van meningsuiting beperken.

    Ik ben bang, dat door de angst voor terrorisme, wij te ver aan het doorschieten zijn in onze vrijheid.

    Godsdiensten, welke dan ook, mogen niet de macht hebben, onze vrijheid, welke dan ook, in te perken.

Reacties zijn gesloten.