Raadsels rond zelfbewegende grafsteen van Aalsum

Raadsels rond zelfbewegende grafsteen van Aalsum. Op de beelden is niemand te zien en de grafsteen van 450 kilo beweegt een meter in een paar seconde : Google nieuws

Zelfbewegende grafsteen blijft onverklaarbaar

Volkskrant – ‎19 uren geleden‎
Het onderzoek naar de zelfbewegende grafsteen bij de kerk in Aalsum (Friesland) heeft geen verklaring opgeleverd. Beelden van de steen die uit zichzelf

14 gedachten over “Raadsels rond zelfbewegende grafsteen van Aalsum”

 1. Wie is de persoon die daar ligt en hoe lang ligt hij/zij daar. Ik heb wel eens gezien dat er een boom achter een graf zo maar opeens heen en weer ging zonder wind. Het moet te maken hebben met de persoon die er ligt.

  Overigens als het graf van mijn ouders na 20 jaar weggehaald wordt dan ben je ook je zeer duur betaalde marmeren steen kwijt. Dat is een goede "bisnis" toch. Marian

 2. Wat een tenenkrommend filmpje, moet dit grappig zijn of zo? Echt, heeel erg slecht.

 3. gassen onder de steen, die ontstaan door de zon.
  Is te geloven.
  Maar dan heeft ut gas hooguit een kiertje nodig om te ontsnappen, niet meer dan een meter.
  Kijk, als ze hadden gezegd dat de veengrond in ut Noorden van ut land zwak is, en zeker op een begraafplaats, waar meer gaten zitten dan een golfbaan. Had ik ut geloofd. Grondverzakking noeme we dat.
  Ben persoonlijk ook geen sceptisch persoon, dus hang graag naar paranormale gebeurtenissen.
  Maar dit is, straight up, weird.

  Johnny Roffa

 4. Ha ha wat een geinig filmpje. Dan maakt het niet meer uit dat ik geen stenen zie bewegen. Gelukkig hebben ze de dader te pakken gekregen! Staaltje topjournalistiek!

 5. Petje af over hoe de mensen in Aalsum reageren op die irritante opmerkingen van dat meisje, namelijk door haar zeer terecht te negeren. Irritant omdat ze haar eigen interpretaties in de vorm van gesloten vragen op toevallige voorbijgangers afvuurt.
  Over het hoe en waarom van het verplaatsen van de grafsteen kun je van alles (willen) denken.
  Misschien is er een “logische” verklaring voor (dieren, zonlicht, ijs). Misschien is er sprake van een geest die dit veroorzaakt. Mocht dit laatste het geval zijn, dan is de werkelijk te stellen vraag: waaróm doet deze geest dit, wat wil hij/zij de familie, of misschien wel ons allemaal duidelijk maken?

 6. Wat een belachelijk dom filmpje, hoe en wat er gezegd word, echt belachelijk.
  Ook pijnlijk voor familie.
  Echt wat ze allemaal zegt, dat kan toch niet.

 7. kun je echt niet maken die mensen lastig vallen met zulke domme vragen

  het is niet eens grappig!

 8. freaky shit maar ik zag dus helemaal niets, ik ergerde me wel spreekwoordelijk dood aan die t*ring deadmethal er tussendoor die veel harder ingezet is als de rest van het filmpje … jammer was wel klaar voor wat mysterieuze nederlandse zaken anders 😉

  lia’s last blog post..V E R D E R

 9. Vrijgeven die beelden. Ik hou van dingen die te maken hebben met dood, geesten en dat soort dingen. Heb zelfs een keer op een begraafplaats mee gekeken bij opgravingen van graven die geruimd moesten worden.

  Barry’s last blog post..14 februari Valentijnsdag

Reacties zijn gesloten.