Google Friend Connect + CHAT Box Widget

Zo als altijd heb ik mijn periodes dat ik helemaal gefixeerd raak, aan het zoeken van nieuwe widgets, applicaties, sofware, tools en wat dan ook.

En vandaag was Google weer aan de beurt en zo als jullie kunnen zien staat Google Friend Connect al een hele tijd in mijn sidebar aan de rechter kant, het ziet er leuk uit al die gezichtjes, maar het werkelijke nut er van heb ik nog niet echt kunnen proeven, al geloof ik dat het door de tijd wel zijn dienst zal bewijzen als je dat aan de bovenkant laat staan.

Maar de ruimte aan de zijkant van het leven van een website zijn schaars en te waardevol om het niet te gebruiken voor meer interactieve doeleindes als er toch geen reclame op staat.

Maar zo als ik al aan het vertellen was, was ik vandaag op Google Friend Connect en zag een hele rits gadgets voor je site en of weblog (je moet wel in Google ingelogd zijn) : LameGame-demo » OpenSocial-demo » Playlist gadget » Gadget Beoordeling » en dit laatste : Gadget Wand » staat nu operationeel in mijn rechter sidebar, een soort chat-box of reactie box.

Voor zover ik kan zien werkt het aardig en is niet echt storend.  Als je een account hebt bij Google kan je zo de code copieren. Je hebt verschillende instel mogelijkheden, zo als : De grote en de kleuren, hoe veel berichten (max. 15), of het moet inklappen of niet, anonieme reacties toelaten en zelfs een youtube link kan je invoegen. Al met al vond ik het persoonlijk een onwijze leuke tool en nu maar kijken hoe het verder in zijn werk gaat.

7 gedachten over “Google Friend Connect + CHAT Box Widget”

 1. Vaag hier kan ik wel comments geven maar bij die van Obama niet :S. Kan daar wel wat typen maar na het drukken van “reactie verzenden”kom er niets te staan

  Barry’s last blog post..Paalzitten

 2. @Yvon : Dat zal ik zeker doen als de tijd het toelaat, ik weet dat het blognetwerk een hoop tijd kan opslurpen 😉

  @ Rutger : Je kan het in grote en kleur aanpassen, dus in principe kan je het zelf bijna onzichtbaar maken op je site.

 3. Mij hebt het ook helemaal in zijn greep, zo stuite ik laatst op iets dat je zelf je gehele layout kan maken, dus alles lettertype achtergrond header widgets alles maak je dan zelf.

  Ik zou zeggen kom ook is op het blognetwerk forum kijken, daar delen we alles wat we tegenkomen met elkaar!

  Yvon’s last blog post..Carnavalske optocht

Reacties zijn gesloten.