WordPress Direct

wordpress-direct.JPG 

Wat is WordPress Direct ? Eigenlijk te veel om op te noemen maar ik zal een poging doen. Kort gezegd is niet meer of minder dan een auto WordPress installer. Deze dienst bid je aan om WordPress weblog software op eigen domein te instaleren of keuze uit een aantal gast domeinen. Eigenlijk is het zelfde als WordPress.com jouw aanbied, alleen met vele extra opties er bij. Deze WordPress installatie is geen standaard installatie, tijden de installatie kan je gelijk je Adsense en Analytics code invullen, al vind ik de standaard instelling niet echt mooi en alle belangrijke plugins worden ook geïnstalleerd. Bij het gratis account word tijdens de installatie 3 stuk extra software geïnstalleerd.
1 : Youtube2Wordpress Poster post automatisch video door jouw gekozen tag, het leukste is dat het ook alle reacties meeneemt naar je blog
2 : WordPress Answers zou wat moeten doen al weet ik even niet wat.
3 : RSS WordPress Poster post automatisch items van de door jouw gekozen RSS feed, al vind ik stom dat het niet terug linkt naar de originele post.
Voor de Silver, Gold and Platinum members heb je natuurlijk veel krachtige en andere toepassingen extra, maar die oplossingen vind ik aan de prijzige kant. Dat allemaal in het geval je een automatische postende weblog wil maken, maar dat hoeft natuurlijk niet, voor de rest werkt het zelfde als elke andere WordPress, met het verschil dat je nu twee administratie pannels hebt, waar je instellingen van je WordPress kan veranderen, eentje bij wordpressdirect.com en de andere bij je eigen host : madbello.zoxic.com die het zelfde uitziet als de gewone WordPress die ook volledig is te benaderen door FTP, wat nodig is om je permissie rechten van je template te veranderen, als je in de php code wilt spelen.
Voor de rest is de site wordpressdirect.com heel overzichtelijk, na dat je ingeschreven hebt, krijg je een hele rits mail met zo wat een gratis cursus internet optimalisatie voor je blog.
Een handige optie op wordpressdirect.com, ook zonder dat je aangemeld bent is dat je uit ongeveer 1480 templates kan kiezen, instaleren of downloaden voor eigen gebruik, er zitten best leuke templates tussen die voor mijn nieuw zijn.
Dus de conclusie is dat je niet alleen hoeft te gebruiken als spam blog, al zou het makkelijk kunnen, maar je kan tientallen persoonlijk toepassingen voor verzinnen en vooral als je te lui bent om je eigen WordPress te instaleren.
Oorspronkelijk artikel gezien bij : aboutblank.nl

7 gedachten over “WordPress Direct”

  1. @ Vedat : Had dan even om hulp gevraagd, je weet dat bloggers meestal mekaar helpen 😉 Maar zo als je zegt, zo gaat het ook goed en je kan je ei krijt 🙂

    @Barry : Nooit van Artisteer gehoord, is het wat ? En wat kan je er meer ? ik ga even googelen.

  2. WordPress is een mooi programma met ontzettend veel mogelijkheden, maar ook met beperkingen, heb ik gemerkt. Ongetwijfeld zal dat aan mij hebben gelegen. Maar ja, ik ben te lui iets aan die beperkingen te doen. Er zijn voldoende mogelijkheden, waarbij ik niet hoef te denken en waarmee ik ook tevredne ben.

  3. Ik heb vandaag Artisteer gedownload, dat is echt een mooi progamma voor script noobs zoals ik. Alles is helemaal grafisch je ziet meteen wat je doet.

  4. bedankt voor je uitleg, het is wel duidelijk, WordPress maakt het makkelijker om een site te beginnen, maar toch ook wel weer betalen als je meer wilt.

Reacties zijn gesloten.