SOS Noodpakket voor de Noodtoestand

Financiële crisis, voedsel crisis, milieu crisis, energie crisis en politieke crisis hebben we allemaal al achter de rug, denk je dat je het ergste al heb gehad ? Vergeet het maar! Minister Guusje Ter Horst raad de hele bevolking van Nederland om nood pakketten in te slaan voor in het geval van calamiteiten een noodtoestand en zelfs supermarkten om zulke pakketten kant en klaar te gaan aanbieden. De burger moet vooruit denken, op het ergste voorbereid zijn, het noodpakket moet naast de deur snel en in een keer mee te nemen zijn.

Ligt het aan mijn of is hier stront aan de knikker ??? Als een minister zulke adviezen gaat geven dan staat er heel iets erg te gebeuren wat wij nog niet weten en niet eens met onze stoute fantasieën zouden kunnen bedenken. Je ben gewaarschuwd, het is crisis. Hier kan je lezen wat de inhoud van het noodpakket moet zijn en voor al er wat gebeurt kan je hier naar de regionale rampen zenders luisteren. Bron : trouw.nl

noodpakket_home.jpg

14 gedachten over “SOS Noodpakket voor de Noodtoestand”

 1. @ laatstlachende : Dat zou inderdaad een goed kerstpakket zijn geweest voor alle ambtenaren van Nederland, misschien een tip voor volgend jaar 😉

 2. ach, dat noodpakket van de overheid, dat slaat echt nergens op. alsof alle genoemde rampen ineens goed doorstaan worden met die suffe inhoud. Hebben wellicht weer een paar onwetende ambtenaren goedgekeurd die iets kregen aangedragen van een relatiegeschenkenbedrijf!!

  Alsof ze er verstand van hebben, en Guusje meteen blij, had ze tenminste “iets” iets om weg te geven.

  de basisgedachte is op zich wel goed, want Guusje en consorten redden het toch niet, als de nood aan de man is. Best prettig om dan zelfreddend te zijn.

  Dan de vraag, wat gaat er op je af komen? Best moeilijk dat te bepalen. Blijkbaar net zo moeilijk om elke verzekering af te sluiten voor het geval dat. Dat lukt dan weer wel. Wellicht omdat je dat al gewend was, omdat het gemeengoed is.

  Nu, ik heb mezelf wel ingedekt voor sommige situaties, meer voor de hand liggende en vaker voorkomende (stroomuitval) en daarnaast basics die je in elke situatie kunt gebruiken zoals een lang houdbaar noodrantsoen waar je de eerste 10 jaar geen omkijken naar hebt. Of toch eerder?

 3. nou is toch allemaal wel serieus als er wat staat te gebeuren (en dat lijkt er erg op) kun je toch maar beter een beetje voorbereid zijn voor zover dat gaat

 4. Wat een gezeik!
  Zorg maar dat de ramp het dichts bij me komt heb ik ook het minste last er van.

  Btw. al die oude mensen in de verpleeghuisen, mogen wel een pakhuis neerzetten om de noodpakketten daar op te slaan.

  Een ding is possitief geeft mischien de economie wel een oppepper en die kunnen we wel gebruiken met de crisis waar iedereen het over heeft.

 5. Hoi allemaal, wat iedereen hier vergeet en zelfs de minister niet vermeld is dat het alle belangrijkste is een jacht wapen te hebben, om je te kunnen verdedigen, iemand anders beroven en ”wild” te jagen  🙂

 6. In angst prediken zijn ze goed dit kabinet. *zucht* Toch is het niet verkeerd een noodpakket in huis te hebben. Ben het inderdaad eens met Dawolf dat een knijpkat beter is.

 7. Ook heb ik een gevarendriehoek.
  Geen auto maar die driehoek heb ik!
  [Ook ooit bijna gratis bij de Praxis…]

 8. Radio: heb ik. Afgestemd op Arrow.
  Zaklamp op batterijen: stomme minister. Er zijn al jaren moderne knijpkatten op de markt. Dertig seconden dynamo draaien, half uur licht.
  Eerstehulpdoos: pleistertje ook goed? Voor de fun heb ik ooit mondkapjes gekocht. Zonder enige illusie dat die in geval van nood werkelijk bescherming bieden. Maar ze waren bijna gratis bij de Praxis.
  Kaarsen en waxinelichtjes: altijd ruim voorradig in kelder en huis.
  Warmhouddekens: doe normaal. Heb jas.
  Gereedschap: in de schuur. Wat wil je gaan staan repareren in hoge nood, gek?
  Waarschuwingsfluitje…. er zal geween zijn en tandengeknars, gegil en geschreeuw. Fluitje zal geen aandacht trekken en zowieso is het may the strongest survive. Geen aandacht trekken dus!
  Missing: welke urgentie van nood en paniek dan ook. Niet meer dan normaal in ieder geval. We hebben echt een KRANKZINNIG kabinet, is het niet???? Weet je wat die lui ons kosten!!

  1. Wat een domme mensen zijn er toch op de wereld. Neem nu de opmerking Heb jas ( van dawolf) .
   Dacht je dat de mensen die b.v. bij de watersnoodramp zijn omgekomen geen van alle een jas hadden?

 9. Nee dit is gewoon heel erg doordacht van die minister. Die denk zo even de burgertjes bang maken dan gaan ze spulletjes kopen dus geld uitgeven. Dus dan komt de markt weer een beetje en dan zou misschien automatisch alles weer een beetje stijgen 😉

Reacties zijn gesloten.