De ATHEÏST

atheist.jpgHet atheïsme is de afwezigheid van geloof in één of meerdere goden, of in een nauwere betekenis, het niet aannemen van het bestaan van god(en). Het is het tegenovergestelde van theïsme. Het frustreert me voornamelijk dat gelovigen een bevoorrechte positie hebben ten opzichte van ongelovigen. Ze hebben zelfs een speciale wet die hen beschermt: artikel 147, het verbod op godslastering. Een maatschappij waarin iedereen gelijkwaardig is, kan zich een dergelijke voortrekking van gelovigen niet veroorloven.
Niet anders dan een heel goed punt dat zeker gesteund moet worden. Rubenski.nl heeft een actie. Zelf ik als gelovige (geloof zonder categorie) sta achter Rubenski. Laat weten dat jij geen geloof hebt en Atheïst bent, al lijkt dat zelfs een geloof aan het worden, maar het punt is dat ook Atheïsten door de wet beschermd moeten worden met een artikel. Laat weten het weten een koop een T-Shirt : Atheïsten.spreadshirt.net

3 gedachten over “De ATHEÏST”

  1. Ik liep laatst tegen een andere term aan die meer mijn visie tegenover geloven bevestigd; ik ben een agnost, dat is iemand die stelt dat het niet mogelijk is om het bestaan van hogere machten aan te tonen (en dus ook het niet-bestaan). Dat wil niet zeggen dat ik me mateloos irriteer aan al die gelovigen die denken dat ze het alleenrecht op DE wijsheid hebben, dat is geen voorrecht; dat is vooringenomenheid.

  2. Geloof, Maakt meer kapot dan je lief is 😀 . “pak snel nog een paracetamol tegen ze kater”

Reacties zijn gesloten.