Byron Katie het Einde van het menselijk Lijden

Zij heeft de wijsheid in pacht en een krachtige methode om menselijk lijden te beëindigen. Het is eenvoudig en radicaal, vrijheid en vreugde. Wie wil dat niet ? Ik had nooit van haar gehoor tot in vandaag De SP!TS open sloeg met deze opmerkelijk kop :

image_721.jpg

Ik heb mijn er nog niet zo in verdiept, maar het zal vast weer een van de zelfde zijn als andere goeroes en waarschijnlijk op uitnodiging van Balkenende om alle Nederlanders om te turnen om nooit meer te klagen, om, om, om. Vier vragen die je leven zullen veranderen heet haar nieuwe boek, al had ik liever vier antwoorden die je leven veranderen willen zien. Ik weet het niet, heb altijd dubbele gevoelens als iemand beweert dat je geen verdriet of tegenslag in je leven hoeft te hebben en dat allemaal aan je zelf te danken hebt, van de ene kant zal het vast wel zo zijn, maar aan de andere kant is het ontkennen van gevoelens in mijn ogen een zeer negatief aspect en laat staan als nog eens beweerd dat verdriet voor losers is. Bij deze is MADBELLO een Voslagen kansloze loser. Bedankt Byron Katie, je hebt mijn dag weer gemaakt.

image_722.jpg

2 gedachten over “Byron Katie het Einde van het menselijk Lijden”

  1. @ SirCumSized : Ik ben vroeger eens gecoacht en allemaal technieken gekregen om mijn te transformeren. Het werkt zeker, ik had geen problemen meer en elke probleem was er om opgelost worden, je word zo overmoedig dat je gekke dingen ga doen die van je zelf niet voor mogelijk had gehouden, als zal ik even niet vertellen wat, maar uiteindelijk word je door je handelen opgezadeld met allemaal dingen en gevolgen die ik lieven niet had willen hebben en niet mijn echte zelf was.

  2. Zo op het eerste gezicht is het wederom een vorm van Rationeel Emotieve Therapie (RET) die je inzicht geeft in je irrationele angsten en je daarbij handvatten geeft om deze angsten om te buigen in rationele gedachten en daaruit volgend een beter gevoel. Werkt zeker voor bepaalde negatieve gedachten, maar niet voor alles……..

Reacties zijn gesloten.