Belasting = Gelegaliseerde Roof

madbello-google-reclame.jpgToine Manders heeft een grondige hekel aan de overheid. Een man naar mijn hart. Doe ik niet vaak maar hier onder zullen het meest krachtige citaten uit het artikel halen, hier komt het dan :
Toine Manders, jurist en ondernemer, ziet geen enkele reden om de overheid dankbaar te zijn, integendeel. Hij heeft een grondige hekel aan de overheid. ”Ze functioneert door middel van dwang en dreiging met geweld. Ze stalkt je het hele jaar door met controles en wil daar dan voor worden betaald door belastingen te heffen. En met die belastingen doet ze vervolgens nutteloze en contraproductieve dingen.” Volgens Manders misbruikt de overheid de ondernemer als onvrijwillige en onbezoldigde belastingambtenaar. Er zijn zo’n 150 verschillende belastingen in Nederland en de ondernemer moet ze bijna allemaal incasseren en afdragen. Verklaart waarom Nederlanders al die belastingen nog pikken. Zou de overheid alles rechtstreeks bij de burger heffen, dan zou je een gigantische belastingopstand krijgen.

En tot slot deze vernietigende opmerking : Het zijn problemen die de overheid volgens Manders onmogelijk kan oplossen. Omdat ze zelf het probleem is. Ik zou zeggen:

Lees het hele artikel in de Trouw.nl


5 gedachten over “Belasting = Gelegaliseerde Roof”

  1. De enige uitweg is alles achterlaten, met je rugzakje de wereld in trekken en leven met wat je tegenkomt en mee deinen met de golf van het leven.

  2. Het gevecht van het gewone volk tegen het heffen van de belastingen is zo oud als de mensheid zelf. Ontsnappen hieraan is onmogelijk, zelfs de profeet Jezus werd eens gevraagd wat te doen met de belastingen, die overigens toen door een bekende Italiaan (Caesar) werd geheven. “Laat mij eens een denarie zien. Van wie zijn de afbeelding en het opschrift op deze munt? Van de keizer antwoordde het volk. Daarop zei Jezus tegen hen: “Geef wat van de keizer is aan de keizer, en geef aan God wat God toebehoort”. Een kleine 2000 jaar verder en alleen de keizer is veranderd in de Koningin en haar regering, het schiet op met de vooruitgang van de mensheid 😉

  3. Toine weet het leuk te brengen maar gaat wel wat kort door de bocht. Dat het volk wordt beroofd door te hoge belastingen… daar heeft ‘ie zeker gelijk in.

  4. Ik geloof zeker dat belastingen hier in Nederland de pan uitrijzen en dat het een soort van gelegaliseerde roof is. Die Toine ziet het zo verkeerd niet!

Reacties zijn gesloten.