Holland Loves Muslims

banner.gif

Hou jij van Muslims ? Ik ben daar dol op en kan er geen genoeg van krijgen, zo lang ik daar geen last van heb en eerlijk gezegd, als ik mijn ogen dicht doe en probeer de media en de kranten uit mijn hoofd te bannen en mijn ogen weer open doe en om mijn heen kijk, moet ik bekennen dat ik eigenlijk nooit last van Muslims heb gehad. Een statement dat sinds 9/11 taboe is en dat door de Nederlandse politiek en media systematisch wordt genegeerd. TEKEN The Holland Loves Muslims Petition uit de Telegraaf 😉

hlm_animated.gif

26 gedachten over “Holland Loves Muslims”

 1. @ Patrick : Ik ben de mol 🙂
  @ BP : Ik heb altijd moeiten met reacties die langer zijn dan het item in categorie fun 😉 Maar zo als jij het ziet is natuurlijk zo, maar ik maak een duidelijk scheiding tussen Moslims en allochtonen en het gevaar van de generalisatie. Die rel jongeren mogen van mijn paart gelijk het land uit, zonder pardon, maar vraag mijn af of de Moslims zelf zijn die al de aandacht ooit hebben gevraagd en niet de overheid die ze als troetelkindjes behandelt en voor mijn hoef het ook niets te worden, als maar iedereen zijn eigen weg kan en media aandacht die ze krijgen is alleen maar om sensatie en reactie op te roepen en het zelfde als zwaar gereformeerden ook die aandacht zouden krijgen. Maar weet je, ik zie geen oplossing, maar deze weg zal nergens toe leiden en als je het goed bekijkt is het een hopeloze situatie zo lang we niet leren bepaalde signalen te negeren. Een Imam kan wel zo veel roepen, maar de rest van de Islam gemeenschap is de lul en uiteindelijk een eindeloze discussie zonder eind.
  @ Jolie : Die geflipte kinderen moeten meer voorbeeld nemen aan hun zusje, maar daar gaat het om, een grote groep is het slachtoffer van een inwording criminele minderheid. Die jongens krijgen volgens mijn geen vaderlijke liefde, terwijl in die cultuur zo als die van mijn mannen onder mekaar en zoen op de wang niet vreemd is. ga zo door en de enige weg is die van liefde 🙂

 2. Ik kan me wel vinden in reactie van BP. Het zijn ook niet de Turken maar Marokkanen die het verpesten voor al die andere moslims. Leven en laten leven!

 3. Oh zorry, ik heb je naam verkeerd getypo’d MadbEllo 😉 En P.s.: ik weet niet of ik hier een linkje kan plakken, maar na de horrormoord op Van Gogh heb ik een stukje geschreven over mijn (goede) ervaringen met Marokkanen/Moslims in de Indische Buurt van A’dam http://www.jolie.nl/weblog/112004november.html#interview En dat is maar een greep uit de lange lijst goede ervaringen. (Maar die kinderen blijft wel een probleem waar iedereen samen een oplossing voor moet zoeken, ik ben daar zelf ook altijd als het even kan actief mee bezig.)

 4. @Madballo, Ah i c, als je die regels-overtredende kids niet meerekent, dan blijft er inderdaad een meerderheid van vrienden en kennissen over die *allemaal* héél hartelijk, hartverwarmend aardig, geestig en verre van radicaal of wat dan ook zijn.
  (ik heb ‘m overigens ook getekend hoor 😉 waarmee ik niet de ervaringen van anderen met geflipte kinderen wil wegredeneren.)

 5. Ik heb er ook geen last van, maar toch moet ik soms op m’n tanden bijten en m’n mening voor mezelf houden om te vermijden dat ik ter plekke neergstoken word 😉 Vrijheid van mening? Ja,ja…

 6. @ BP : Dit is je langste comment ooit volgens mijn 😉 Hie kom ik later op terug. De keuken roep en mijn lief heeft honger, maar ik heb genoten 🙂

 7. Zoals je zegt, Mike.. Van de gewone moslim uit de straat heb ik ook geen last. Valt me wel op dat de meesten niet werken en dat is een doorn in mijn oog. Ik heb ook nog eens negen maanden gewerkt met turken. Die werkten wel. Dat waren prima collega’s. Behulpzaam en tijdens de pauze deelden ze vaak hun eten. Je kon alles van ze krijgen. (zeg ik dit allemaal? Ha!)Maar goed, één onderwerp sneed ik nooit aan; het geloof… Dat ging waarschijnlijk niet goed komen. Overigens, ik heb ze nooit verteld dat ik de beheerder van Boilingpoints.nl ben. Anders hadden ze mijn strot waarschijnlijk doorgebeten. Dat dan weer wel. Enfin, ik ben het met Zwamneus eens. Als we kijken naar verschillende bevolkingsgroepen in Neerlandistan zijn het heel vaak, zo niet altijd, de moslims die hun lange tenen niet in kunnen trekken. Continu worden er miljoenen-projecten gestart om deze bevolkingsgroep maar tevreden te houden. In mijn ogen komt deze minderheidsgroepering op de eerste plaats. Nu wil ik niet meteen “eigen volck eerst” roepen, maar als je hier binnenkomt, of hier al jaren woont, moet je tóch een keer onze standaarden overnemen. Mijn ouwe moeder riep altijd; “twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen”. En dan klopt. Het zal nooit, lees nooit, wat worden tussen de Nederlanders en de Moslims,op een paar uitzonderingen na. Het is niet anders. We verschillen in alle opzichten té veel van elkaar.

 8. Hier valt het wel mee in turkije zelf had ik er wel meer last van met danseressen in discotheken daar ze willen wel maar kunnen het nog niet echt aan

 9. @ SirCumSized : Ben blij dat ik pas in de jaren 70 definitief hier ben gekomen 🙂
  @ NietsNut : Politiek correct ? Het is mijn eigen beleving, onder de categorie fun 😉
  @ Francois : Wat ben je kortaf 😉
  @ En de rest : Dit is vooral mijn eigen beleving als ik alle media zo als TV, kranten buiten beschouwing laat. Ik heb jaren lang in de schilderwijk gewoond en op de hoefkade in Den Haag gewerkt, toch wel het getto van de stad. En ik heb het over de echte gelovige vrome Moslim met hoofddoek en haar man. En niet over de jeugd die daar word voortgebracht en op straat leeft, dat zijn geen Moslims, maar kansloos losgeslagen allochtonen zonder toekomst. Mensen die hun achtergrond misgebruikt om hun falen te verantwoorden tegen hun maten. Een Marokkaan hoef per definitie geen Moslim te zijn, als hij zich niet kan gedragen is het zeker geen Moslim en niets anders dan een losser.

 10. Ik teken niks maar persoonlijk heb ik ook niks tegen moslims hoor, net als christenen, joden, palestijnen en ga zo maar door..

 11. Net als Liesbeth heb ik ook in zulke buurten gewoond. We kennen in elk geval *allerliefste* Moslims, en als persoon met blauwe ogen en bijpassend haar, ben ik op straat, ook met sjaal om mijn hoofd en enkellange zwarte jas, domweg vanwege de kleur van mijn haar en ogen dus: regelmatig met het woord ‘hoer!’ nageroepen. Niets hielp daartegen, negeren niet, ook niet afstappen en in correct Marokkaans (van Marokkaanse vriendin ;-)) “Zeg het eens” of “hou is op” terugzeggen.
  En dat terwijl ik jarenlang als huiswerkhulp, brievenvertaler etc mijn buren geholpen heb. Dan krijg ik de neiging om te zeggen: Prima, wij hollandse nietmoslims moeten ons best doen, maar die ouders mogen hun kinderen best wat met minder haat tegen onze maatschappij en onze vrouwen opvoeden en iets meer goed gedrag (“respect!”) bijbrengen.
  Maar als man heb je natuurlijk nooit last van dergelijke jochies, dat snap ik best 😉

 12. Fuck, ik voel me buitenlander in me eige stad. Haagsemarkt? wat is dat ookal weer? ooh ja die marokanen markt bedoel je. Haags durf ik het niet eens te noemen.

  Schilderwijk? ja goeie naam ze hebben een paar potten te veel bruine verf gebruikt. Molenwijk? Waarschijnlijk kennen ze het word molen niet eens daar. Vast uitkering mercedes en gratis wel. Moerwijk? Zie daar helemaal geen moer het ziet er letterlijk zwart van de mensen. Het oord? Zeker een oord daar, zou er nog niet dood gevonden wille worden.

 13. Teken, Sorry maar ik krijg uitslag en een blinde waas voor me ogen, plus rare trekjes schuim op me bek versnelde hartslag hoge bloeddruk als ik mus*** hoor.

 14. sorry ik leef in een stad en een buurt waar ik vaak zat vervelende dingen meemaak,en mijn zoon werd vollop gediscrimineerd in z’n eigen land op de school waar hij eerst op zat, daar was hij als alochtoon in de minderheid. Dat is de omgekeerde wereld. Soms begon zo’n Marokaanse jongen ruzie te zoeken, alleen omdat mijn zoon zijn kant opkeek

 15. mijn beeld is anders dan dat van jou Madbello, ik heb al diverse malen te maken gehad met moslims die heel respectloos waren tegenover of mijn vriendin.

  Dit soort situaties tekenen mijn beeld van een groot aantal moslims. Het zou prettig zou als ze respect hadden voor Nederlanders.

  Ook het feit dat altijd alles discriminatie is gaat er bij mij niet in.

  Zo, een net politiek correct stukje 🙂

 16. Iedereen is welkom, zolang iedereen maar gelijk is.
  offtopic: Ja die tekeningen maak ik zelf. Zolang er een bron vermeld wordt, zijn ze te gebruiken hoor 😉

 17. Als je ziet dat de Marokkaanse en Turkse overheden aan hun ‘burgers’ blijft trekken, en ze een soort van morele plicht oplegt om toch vooral Marokkaan of Turk te blijven, heb ik toch liever dat ze gewoon opdonderen naar die landen. Ook het constante gezeik van moslims, over zogenaamd racisme en beledigingen komen me de strot uit.
  Andere bevolkingsgroepen zoals Surinamers,Vietnamezen,Chinezen etc. hoor je toch ook niet, deze groepen hebben hun cultuur ook niet overboord gegooid. Maar proberen wel in de samenleving op te gaan.

 18. Ik moet net zoals Mike bekennen dat ik tot en met heden nooit last gehad heb van Muslims! Ik moet ook veel denken aan een waanzinnige statement die Tom Rhodes, amerikaanse “komiek” ook eens gemaakt heeft;
  “Ik heb hele grote bewondering voor de manier waarop we in Nederland omgaan met racisme: In de jaren 60 hadden we een hekel aan Italiaanse gastarbeiders, in de jaren 70 aan de Turkse, in de jaren 80 waren het de Surinamers en in de jaren 90 de Marokkanen. Geweldig!!!!?
  Wat een enorm goed idee om eens in de zoveel jaar een hekel te hebben aan een ander volk. Gewoon “doorschuiven” die haat en hekel, dan zijn tenminste niet àltijd dezelfde mensen de lul? Zou het geen goed idee zijn als de VN dit idee zou overnemen? En dan nu het laatste agendapunt op de vergadering van de VN: Racisme. Vanaf nu zijn Antillianen weer helemaal oké en de komende tien jaar hebben we allemaal een hekel aan Nieuw-Zeelanders, hahahahaha zet je aan het denken, niet?”

Reacties zijn gesloten.