Niet meer tanken bij Shell & Elf

shell.jpgDeze actie is wel eens eerder geprobeerd in een andere vorm maar gezien de huidige stand van de benzineprijs. NU ! Is het denk ik wel tijd om als consumenten gezamenlijk de handen in één te slaan en één front te vormen ? Indien we allemaal de discipline hiervoor hebben, kan het hele leuke vormen aannemen en is het niet ondenkbaar en onrealistisch dat wij, de consumenten, eindelijk invloed hebben op de prijsvorming van de benzine….. Lees verder de aanwijzingen in de PowerPoint presentatie. Net zo iets als het boycot van Albert Heijn in de tijd van MoBerg en dat werkte. Consumenten verenigt U, samen staan we écht sterk : Een vlinder kan een orkaan veroorzaken. Tank niet meer bij Shell & Elf.pps gemaild door : MayorTom AKA SirCumSized

10 gedachten over “Niet meer tanken bij Shell & Elf”

 1. @automaat en robbielab; bedankt voor jullie toelichting. Als consument kunnen we geen invloed uitoefenen op dingen zoals accijns en extra belastingen. Deze geldroof wordt éénzijdig bepaald door onze regering en wordt gewoon door de strot geperst. Multinationals zoals Shell/Elf kunnen wel misschien hierop enige druk uitvoeren maar die laten dat eenvoudigweg achterwege. Misschien omdat zij zelf “lijntjes” hebben met onze regering of andere oorzaken spelen een rol? Als consumentencollectief blijft er dan maar één mogelijkheid over; selectief shoppen en een andere partij uitsluiten om zodoende de producent te dwingen zijn produktieprijs te verlagen. En ik heb het vermoeden dat Shell/Elf wel voldoende financiele reserves hebben om deze omzetverlaging te overleven? In de internet-/telecommarkt hebben dit soort acties in het verleden al geleid tot prijsverlagingen, waarom dan niet in de petroleummarkt?! Als consumenten zich gaan verenigen en niet individualistisch te werk gaan hebben zij veel invloed. Da’s nu net de strekking van dit Powerpointvodje….

 2. Het is altijd makkelijk om de zwarte piet bij de pomphouders te leggen. In Nederland betalen we al jaren veel meer voor benzine dan in welk ander land in Europa. De accijns is veruit het grootste gedeelte van die hoge prijs. Vergeet trouwens ook de BTW niet die geheven wordt over basisbedrag + accijns.
  Dit kan ook echt alleen in nederland: Belasting heffen over belasting die je al betaald (godverdegodver). Maarja, Nederland is nou eenmaal meer en meer een zwendelstaat met zwendelende politici en zwendelende directies van bedrijven.

 3. [quote]Wat een onzin zeg, de overheid met zn belastingen, daar moet je tegen opkomen.

  Dankzij die lui kost de benzine zo veel.
  Belastingen zijn vele malen hoger dan een liter benzine van de shell kost.[/quote]

  Tenminste iemand die het snapt.
  De rest gelooft een vodje van een powerpoint en hup als kip zonder kop alles aannemen.
  De aral en bp zijn zeker geen grote bazen.
  3kwart van de literprijs is pur belasting dus denk eens na wat de pomphouder er uiteindelijk aan overhoud.
  Oja ik ben geen werknemer van de shell of elf maar een gewone burger die net als iedereen door de overheid genaaid wordt.

 4. Wat een onzin zeg, de overheid met zn belastingen, daar moet je tegen opkomen.

  Dankzij die lui kost de benzine zo veel.
  Belastingen zijn vele malen hoger dan een liter benzine van de shell kost.

 5. Madbello, ik verplaats mij op eigen energie. Toch heb ik wel een auto, maar die staat alleen maar op mijn naam. Ik zal eens vragen bij welke pompstation er getankt wordt.

 6. Ik tank al nooit bij de Shell. Gewoon zelf tanken bij met een pasje bij de pomp scheelt al snel 5 euro cent de liter!

Reacties zijn gesloten.