Etnische registratie bestaat in Nederland sinds 1995

Umberto Tan spreekt zijn zorgen duidelijk en oprecht uit. Maar geen enkele politici aan tafel zou op het idee kunnen komen dat Nederland al lang een etnische registratie heeft. En dat wel sinds 1995 uit de koker van Rosenmüller (GroenLinks), Groenman (D66) en Dijkstal (VVD). Hoe kan je anders bijhouden of bedrijven wel genoeg allochtonen aannemen???

Han van der Horst, Historicus legt u het heel fijntjes uit op de JOOP.nl: Wet op registratie van allochtonen bestaat al lang.


4 gedachten over “Etnische registratie bestaat in Nederland sinds 1995”

 1. @Mike; ben idd vandaag lekker juridisch kritisch bezig 😉

  Het is juist de bedoeling dat de kopstukken van de politiek en hun voorlichters naief en dom zijn. Hierdoor kunnen zij makkelijker de waarheid verkwanselen. Het zijn juist de raadgevers om die politieke kopstukken heen die de kennis (…en vaak ook de macht) hebben. Voorlichters, tja daar veeg ik mijn naad mee af. Hoevaak hoor je ze zeggen "ik ben blij dat u die vraag stelt". Nee, paardenbeffer je bent juist NIET blij met de vraag maar deze zin geeft je gewoon wat microseconden om met een vaag antwoord te komen waar niemand wat mee kan!!

 2. @ SirCumSized : Je hebt er wil zin vandaag he! 🙂 Was de CU ook niet die van de schaamhaar kleur registratie?

  Ik weet niet zo veel en ben alles behalve slim te noemen, eerder roekeloos dom, maar het valt me op hoe veel buiten verbad word gebracht met het medeweten van de onwetendheid van vele, of zelf politici en hun voorlichters zijn oerdom en hebben geen feiten kennis.

 3. Buiten de WBEAA van 1995 die als doel had voorkeursbeleid te stimuleren (dus positieve discrimatie bevorderen!!) bestaat er sinds februari 2010 ook de Wet VIR. Deze Wet VerwijsIndex Risicojongeren biedt ook (beperkte) mogelijkheden om etniciteit te registreren en alle kabinetspartijen (…dus niet alleen de PVV Umberto, deze komt bij de CU vandaan) waren voor invoering van deze wet, zie;
  http://www.privacybarometer.nl/regels.php?r=23

  Alle kabinetspartijen willen wel etniciteit registreren maar de Europese richtlijnen o.h.g.v. van privacy en de WBP staat een beetje in de weg maar via wat polderen en wat tussenregels in de wet zeilen we daar wel omheen.

Reacties zijn gesloten.