Geoxygeneerde alcoholische dranken tegen de kater

Eindelijk hebben twee Artsen Kwang-il Kwon en Hye Gwang Jeong van de Chungnam Nationale Universiteit alcoholische dranken gehakt. Als het goed is gaan geoxygeneerde alcoholische dranken het helemaal worden.

De eerste experimenten toonde aan dat mensen die alcoholische dranken met toegevoegde zuurstof 20 a 30 minuten sneller ontnuchter waren. Het lijkt niet veel, maar wel de eerste stap naar dranken die lekker de dronken roes geven en toch snel van je kater af kan zijn.
Deze drank word verkocht onder de naam ”Soju – O2 Lin – AA Drink” met een prachtige eco-marketing: “helpt je hersenen te verduidelijken, geeft energie aan je lichaam en cellen, en onderhoudt een gezonde en veerkrachtige huid.”

Maar hoe werkt het? Het toevoegen van O2 aan drank verminderd de vervelende effecten als je alcohol drinkt, je lichaam heeft oxydatie tot water en kooldioxide nodig om het te verwerken. Dit gebeurt via de lever oxidatie en enzymen die door zuurstof sneller en efficiënter werken, waardoor de met zuurstof verrijkte drank concentratie plasmavolume verminderd en breekt alcohol sneller af. En niet te vergeten dat het verminderd de bijwerkingen van acetaldehyde zonder een significant verschil in de effecten van alcohol.

Misschien is dit de eerste stap op weg naar synthahol, de bedwelmende drank op Star Trek dat mensen direct kunnen ontnuchteren.

Creative Commons image “soju bottle” by Flickr user riNux

Grove vol foute vertaling van dit artikel: Scientists Have Discovered Booze That Won’t Give You A Hangover

3 gedachten over “Geoxygeneerde alcoholische dranken tegen de kater”

  1. Meer bijwerkingen juist

    Denk je meer te kunnen maar zonder of minder signalen

    Je Lichaam en Lever Nieren krijgen WÈL de zelfde klappen!

    Lijkt Me net zo een smerig sluipende moordenaarswerking als cocaine?

  2. Lijkt me super als dit op de Nederlandse markt zou komen. Toch de lol en minder bijwerkingen. Jammer dat het niet in Nederland is ondekt ! Anders was dit nu al de beste ontdekking VAN DE 21e Eeuw.

Reacties zijn gesloten.