Breaking: Luuk Koelman Stopt bij Metro

Luuk Koelman schrijft niet meer zijn dagelijkse column in het gratis krantje Metro. Waarschijnlijk komt dit door de onenigheid over deze column: Metro weigert column Luuk Koelman (directe link), over het Oekraïne-referendum en door de economische verbanden en belangen van Geenstijl.nl met TMG (Telegraaf Media Groep), die ook eigenaar is van het gratis Metro blaadje die je op de meeste stations kunt vinden.
RIP Luuk Koelman 🙁

”Dit referendum gaat niet over Oekraïne. Het gaat zelfs niet over Europa of de EU. Het is simpelweg één grote PR-stunt om de marktwaarde van GeenStijl op te krikken. Red de democratie? Nee, red GeenStijl. En het is ze gelukt. TMG heeft het weblog weer in de armen gesloten. Knap gedaan. Het kost dan wel 40 miljoen euro gemeenschapsgeld, maar hé, een kniesoor die daarop let. Democratie mag wat kosten. Het is immers een feestje.”

Koelman zegt tegen NRC dat hij sinds een tijd onder het vergrootglas van de hoofdredactie ligt. “Het leuke van columnist zijn is dat je een hofnar bent. Je mag de koning beledigen. Maar blijkbaar niet binnen TMG.”

Geen column meer van mijn hand in Metro. De hoofdredactie en ik zijn (per direct) in goed onderling overleg uit elkaar. Het waren 17 geweldige jaren!

Geplaatst door Luuk Koelman op donderdag 14 april 2016

Via: NU.nl en JOOP.nl