Willen Wij De Wereld Nog Redden?

Dit planeet overleefd ons wel, dat is ook het probleem niet. Maar wil de mensheid in zijn geheel op een decente manier overleven en nog een schone wereld aan onze kinderen overlaten? Dat we tegen een probleem aanhikken is wel duidelijk, nu al zichtbaar en waarschijnlijk al onomkeerbaar en die en die 2% minder CO2-uitstoot zal daar weinig aan veranderen. Het klimaatakkoord van Parijs zet volgens mij totaal geen zoden aan de dijk, een wassen neus en zo als het nu uitziet gaan we gewoon op de oude voet verder.

Tijd voor drastische maatregelen! Maatregelen die niemand leuk zal vinden en met kracht en dwang opgelegd zullen moeten worden en de democratie tijdelijk op een zijspoor gezet zou moeten worden, omdat als het nu niet gebeurd door integere politici en zijn strijdkrachten, zal het later op een nog mindere prettige manier toch gebeuren als de honger van de mensheid niet meer te stillen is.

Tijd dat de politiek in dienst van de burgers weer zijn verantwoordelijk opzich neemt en de maatschappij milieubewust gaat inrichten.

  • Markwerking tijdelijk en deels afschaffen aangezien het alles behalve goed is voor het milieu en het stimuleert tot meer productie.
  • Het financieelsysteem terug naar de politiek en in dienst van de burger in plaats van financiëlemarkten, terug naar de goudstandard of solide middelen, aandelen, en alle speculatieve bankproducten afschaffen om alle lucht uit de economie te halen.
  • Geboortebeperking! Dat is nu wel duidelijk dat mensen vervuilers zijn, dus aangezien we duidelijk naar een overbevolking aan groeien zijn, zou geen kwaad kunnen om aan depopulatie te doen, al is het een taboe.
  • De energie en transportwereld moeten totaal op zijn kop. Per onmiddellijk alle kolencentrales sluiten, ook alle vervoer en vracht met verbrandingsmotors verbieden, behalve als het stikt noodzakelijk is. Alle vakantie en privé vluchten uitbannen en vliegtuigen alleen gebruiken voor strikt noodzakelijke handelingen. alle privé auto’s moeten 3/4 verminderd worden in gewicht en op zijn minst 100% elektrisch of op waterstof kunnen rijden.
  • De wet tegen ecocide per direct aannemen en toepassen en een totaal verbod op plastiek in consumentenproducten.

En dit zijn maar een paar punten van een hele reeks om onze samenleving opnieuw in te richten. En alle kennis en technologische ontwikkelingen uitsluitend voor het maatschappelijk belang en niet die van het individu. Eigenlijk terug naar een soort sociaal communisme die in dienst staat voor een leefbare schone maatschappij. Hoe meer we willen hebben en consumeren, hoe minder mensen er moeten zijn en daarin een ecologische balans in moeten vinden. Natuurlijk is het een utopische gedachte die nooit van de grond zal komen en we door zullen gaan tot het echt niet meer kan en slachtoffer worden van ons eigen hebzucht. Wat kan onze wereld nog hebben?