Zelf Zitbankje Maken

De laatste maanden ben ik weer eens gaan klussen aan wat ik drie jaar geleden al had moeten afmaken. Zo gezegd zo gedaan! In je hoofd gaat het altijd sneller dan in het de praktijk gebeurt. Dat is niet eens het ergste, aangezien ik dat uit ervaring wel weet. We hebben natuurlijk een heel klein kut balkon, dus heel veel intensief werk is het niet. Had nog veel planken en latjes over, dus de verlenging van de bijkeukentje met twee planken was zo gepiept, en de grove betonvloer was ook zo in de betonverf gezet, na grondig de boel te hebben gereinigd. Maar dan!

Ons balkon is niet groot en laat staan breed. Dus het liefst maak je alles op maat naar de omstandigheden, je kijkt op internet naar een smal maar toch lang zitbankje: 144x25cm. Dat is de ideale maat en toevallig zo ongeveer ook te koop voor meer dan 180 euro om te beginnen. Dus ik dacht: ”ik maak er zelf een”. Zo gezegd zo gedaan, en het was ook zo. Een paar planken gekocht voor geen 30 euro en latjes en balken had in nog staan. Het meten, zagen en in elkaar zetten is eigenlijk in een paar uur gedaan, maar dan!

Je moet de weersomstandigheden afwachten. In de grondverf zetten, eerst de onderkant en dan een dag later de bovenkant. En dan er volgen een paar dagen van regen. Schuren, plamuren en afstoffen en dan weer plamuren. Alles op zijn kop en dan de eerste laag zwarte verf en de dag erop alles weer rechtzetten en de bovenkant lakken.

Voor je het weet ben je alleen al vijf dagen bezig om de basisverf aan te brengen aan je zitbank. Buiten het halen van materiaal bij de bouwmarkt en het zoeken van gereedschap die bij de klus hoort: het meten,  zagen en schuren, in elkaar zetten……

“Get A Life” dacht ik wel eens! Ik heb wel iets beters te doen dan klussen met al die giftige chemicaliën. Maar uiteindelijk is de klus bijna geklaard en ik proef die betonverf nog in mijn bek! Wat ik er mee wil zeggen is; Dat iets in je hoofd sneller geklaard is dan dat je het in werkelijk in elkaar hebt geklust. Misschien hadden we beter gewoon het bankje voor 180 euro  kunnen kopen!

2 gedachten over “Zelf Zitbankje Maken”

Reacties zijn gesloten.