PSV-fans vs. Bedelaars Madrid

MINOLTA DIGITAL CAMERAWat een ophef in de media en politiek! Ik heb wel begrip voor die PSV-supporters.  Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden. Weet je hoe irritant bedelaars zijn in die zuidelijke landen? Je moet ze echt van je af slaan, anders komen ze tegen je aan staan en zitten bijna ongemerkt met hun handen in je zakken en je wordt zowat omsingeld. Heb het vaak in Italië meegemaakt en je moet ze echt van je afslaan. Zingari noemen ze ze daar, zigeuners die geen scrupules hebben en alles jatten wat los en vast zit, als ze kans krijgen. Ik was ooit in Barcelona. Na uit de taxi te zijn gestapt, wat geld gegeven en bij het wachten op de volgende trein bleek de tas van mijn voormalige vriendin te zijn gejat. Je had moeten zien hoe die lachende bedelaars in een deuk lagen dat wij niet wisten hoe het gebeurd was, paspoort, fototoestel, kleren en alles was weg. Dat is maar een van de vele voorvallen die ik met dit soort lui heb gehad…

Sindsdien heb ik geen medelijden met die bedelende zigeuners. Die zeer gecoördineerd te werk gaan, precies weten wat ze doen en daarvoor ook strategisch op die plekken worden ingezet. Ik heb even die beelden gezien, en naar omstandigheden kan ik me volledig voorstellen dat die dronken PSV-fans zo tegen ze tekeer zijn gegaan. Laten we wel wezen! Dat is marktwerking, die bedelaars hoefden het niet te doen, hun rug omkeren en weglopen was genoeg geweest, ze zijn nergens toe verplicht. Nee, ik heb geen genade voor die zuidelijke bedelaars, dat eigenlijk gewoon een georganiseerde bende is. Zo op de beelden te zien zijn het precies dezelfde vrouwen die mij toen ook lastig vielen en probeerden te beroven.

Ja! Het is mensonterend en triest dat we zo met elkaar moeten omgaan, maar soms zijn de omstandigheden ernaar…

Gelukkig ben ik niet de enige die daar zo over denkt. Hier onder een paar reactie’s op dit stuk van: nujij.nl

  • Inderdaad, die bedelaars zijn irritant en uiterst brutaal. Heb gezien dat ze opgehaald werden in peperdure Mercedessen. Heb ook gezien dat een kind in een pose werd neergelegd om medelijden op te wekken. Dat gebeurt echter niet alleen in Spanje of Italië. Ook hier komt het voor. Maar dat alles is geen reden om op die manier met andere mensen om te gaan. Als U pretendeert uit een beschaafd land te komen, pretendeert dat U anders bent, beter misschien, laat dat dan ook zien en behandel deze mensen als medemensen. Je hoeft ze niet te kleineren, dat doen ze zelf wel.
  • Wat een onzin, ze worden door Spanjaarden nog veel slechter behandeld. Ik snap werkelijk niet hoe je dit verknipte beeld van de situatie kan hebben.
  • In de metro in Milaan zat zo,n ”Zingharo noemen ze daar” op de trap zielig te bedelen en een zwangere buik. Mijn voormalige vriendin is verpleegster en zag direct dat ze een kussentje onder haar jurk had,.. hier ze je hoe ze te werk gaan in Italie: www.youtube.com
  • De hele wereld spreekt er schande van…. Ik zal het gedrag van deze voetbalsupporters absoluut niet goedkeuren. Integendeel zelfs!!!
    Maar de reacties slaan ook een beetje door! Ik heb enkele jaren van nabij meegemaakt, in Valladolid, hoe Spaanse burgers en politiemensen zich gedroegen tegenover Roma/zigeuners…..
    Dan valt dit muntjes gooien door deze uitgelaten Hollanders geheel in het niet.
    En reken maar, dat deze Roma/zigeuners liever wat losse eurootjes oprapen van half-dronken Nederlanders, dan de vernederingen ondergaan van wat zij dagelijks meemaken, als er geen camera’s en mobieltjes staan te draaien…..