Feestelijk Kuddegedrag

mad boosNoem mij maar een azijnzeikerd! Ja, ik drink elke dag natuurazijn om A te zijn en gewoon een aversie van feestdagen, welke dan ook. Maar de kerstdagen slaan echt alles en vooral als ik aan vroeger denk waar je aan allerlei verplichtingen vast zat, ouders, schoonouders, cadeautjes, boodschappen, koken en dat terwijl je voor de feestdagen toen der tijd juist moest extra werken, overwerken, extra koopavonden en je nauwelijks tijd had om iets rustig in alle vreugde voor te bereiden. Echt super stress tot de max! Was zelf een van die kuddedieren die in de massa opging aan alle kerstgekte.

Maar tegenwoordig hoe raar het moge klinken heb ik zo wat geen verplichtingen meer. En hoef me niet in die drukte te mengen, maar! Afgelopen dinsdag had mijn meisje een nieuwe scanner nodig en de goedkoopste konden wij gelijk in het winkelcentrum in Leidschendam halen, waar ik in geen 20 jaar was geweest. Dus met de auto er naar toe en tijden het rijden merkte ik dat de ruitensproeistof op was, dus van de nood een deugt gemaakt en op naar de Action omdat als je dat spul bij een benzinestation moet kopen ben je voor een liter al een kapitaal kwijt, terwijl daar 5 liter voor geen 3 euro in mijn mandje had.

En tijdens het zoeken door al die paden en drommen mensen en vervelende kinderen die altijd allemaal in de weg staan. Drong me diep tot me door hoe ziek deze wereld is en als je ziet wat er allemaal in die rekken te koop staat, is er aan deze wereld geen redden meer aan. Wat een nutteloze goedkope prullaria allemaal, zelfs spullen die je in een kringloopwinkel niet aan de straatstenen kwijt kunt. Allemaal vel gekleurd plastiek wegwerpspullen die aan de andere kant van de wereld worden geproduceerd, met de gedachte aan de verspilling van kostbare grondstoffen, arbeid en vooral milieuvervuiling die juist die goedkope spullen teweegbrengen, bah!

Met het beeld van al die graaiende mensen die kopen om het kopen en volgend jaar alles weer bij het vuil neer te zetten. Ik zie niet waar al die feestdagen allemaal goed voor zijn en juist een tegengestelde werking hebben dan symbolisch die dagen bedoeld voor zijn. Commerciële uitbuiting en je volstouwen over de rug van onze medebewoners van deze planeet, ja. Dieren! Een ware massaslachting zonder contemplatie of wroeging die eerder weg heeft van een georganiseerde genocide, en dat in de naam van Jezus…

2 gedachten over “Feestelijk Kuddegedrag”

Reacties zijn gesloten.